HCSC JO13-1 bezorgt koploper ZAP eerste nederlaag

HCSC JO13-1 – ZAP JO13-1   3-2 (0-2)

Scoreverloop: 22) 0-1,  26) 0-2,  34) 1-2 Pablos Woort,  41) 2-2 Jeffrey Luiten,  51) 3-2 Pablos Woort 

Scheidsrechter: Sharon Koenen

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann;  Jarno Koster,  Sem Hoekstra,  Jesse Kramer,  Isis Verwindt;  Valentino Farrell,  Pablos Woort,  Dean v.d. Haven: Dimas Zwart,  Jeffrey Luiten,  Owen v.d. Made  Wissels: Mitchel v.d. Stoop,  Devin van Schooneveld 

Na twee teleurstellende wedstrijden heeft HCSC JO13-1 zaterdag voor een grote verrassing gezorgd door koploper ZAP, dat dit seizoen nog geen punt had verspeeld, met 3-2 te verslaan. De zege krijgt extra glans omdat HCSC bij rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Trainer Cees had voor het duel tegen de koploper een verrassing uit de hoge hoed getoverd. Om een beetje extra kracht en snelheid in de voorhoede aan te brengen was voorstopper Jeff als spits opgesteld terwijl Jesse zijn plaats in het hart van de defensie overnam. Het bleek een gouden greep te zijn want beide spelers deden het op hun nieuwe positie prima.

HCSC toonde vanaf het eerste fluitsignaal een tomeloze inzet en liet ZAP nauwelijks in het ritme komen. Echt grote kansen waren er niet te noteren en bovendien waren beide keepers goed op dreef. Bij een inzet van dichtbij redde Duncan attent maar hoewel ZAP niet in de vorm van een koploper speelde had het wel het geluk van een koploper. Scheidsrechter Sharon Koenen leek 8 minuten voor rust naar de stip te wijzen maar besloot uiteindelijk toch een vrije trap aan ZAP toe te kennen, iets buiten de 16 meter. De bal werd feilloos ingeschoten.

Toen een solo van een van de ZAP-spelers een paar minuten voor rust de 0-2 betekende, leek het voor HCSC een lastig karwei te gaan worden.

Cees hield de moed er echter in en was er van overtuigd dat als HCSC met dezelfde inzet zou spelen in de tweede helft, er beslist nog mogelijkheden waren.

De trainer kreeg gelijk want HCSC zette de tegenstander direct onder druk en werd daarvoor al heel snel beloond doordat Pablos de achterstand wist te verkleinen. De spelers van HCSC wisten nu helemaal zeker dat er iets mogelijk was en de meeste spelers haalden een niveau dat we al een paar weken niet hadden gezien. Met name Owen speelde een ijzersterke wedstrijd maar hij was beslist niet de enige.

ZAP had het duidelijk moeilijk en de gelijkmaker van HCSC was dan ook niet onverdiend te noemen . Met een mooie pass bereikte Dimas onze nieuwe spits Jeff die zijn tegenstander eruit sprintte en de keeper het nakijken gaf.

Ook na deze gelijkmaker wenste HCSC geen gas terug te nemen en met 300% inzet bleef het maar doorstomen en daarvoor werd het dan ook beloond. Met nog een kleine 10 minuten op de klok onderschepte Pablos een doeltrap van ZAP. Onze jongste speler passeerde drie tegenstanders alsof ze er niet stonden en schoof de 3-2 binnen.

Even waren we bang dat Pablos niet meer zou opstaan want hij werd bedolven door juichende ploeggenoten die door het dolle heen waren.

Nog een keer moesten we bibberen toen ZAP nog een keer dreigend voor het doel opdook maar gelukkig werd de bal naastgeschoten en omdat de scheidsrechter het wel erg vroeg tijd had mocht HCSC niet veel later de triomftocht naar de kleedkamer maken.

Een wedstrijd winnen is mooi maar als dat ook nog eens tegen de koploper gebeurt met een geweldige instelling en bij vlagen goed voetbal is dat extra mooi.

Zaterdag weer een lastige pot uit tegen Koedijk dat de laatste weken echter de nodige punten heeft laten liggen. Hopelijk kan HCSC de goede lijn van zaterdag doortrekken.

Naam Doelpunten Assists
Jesse 6 2
Owen 5 6
Valentino 4 0
Sem 3 3
Pablos 3 1
Jeff 2 2
Mitchel 1 1
Dimas 1 2
Jarno 1 0