Dode spelmomenten breken HCSC O23 op (4-0)

Twee corners, een vrije trap en een diepe bal waarbij de keeper mistastte. Dat was eigenlijk het verhaal van de nederlaag, die H.C.S.C. O23 afgelopen dinsdagavond opliep, op Sportpark Julianadorp. Na een ruststand van 3-0, werd het uiteindelijk na 90 minuten 4-0.

Met weer een aantal debutanten bij de wedstrijdselectie (Cross Tomasouw, Verano Niggendijker, Leon Bregman, Timo Swart, Denny Greeve en Kenny Holswilder) begon H.C.S.C. matig aan het duel met JVC. De thuisclub had meer de bal en was ook sterker in de duels. Weliswaar speelde JVC met een aantal spelers die ouder dan 23 waren maar H.C.S.C. kwam ook bij vlagen best tot aardig voetbal. JVC creëerde eigenlijk vrij weinig maar stond na 25 minuten toch met 2-0 voor. Twee corners in een tijdsbestek van 8 minuten werden, zonder gehinderd te worden, vrij binnen gekopt.

Vlak voor rust werd het zelfs 3-0. Bart van Steen moest aan de noodrem trekken, toen de doorgebroken Bas Hendrix op keeper Lars Baanvinger dreigde af te gaan. De prima leidende scheidsrechter van Lith was coulant met een gele kaart voor van Steen. De vrije trap werd vervolgens via de vingertoppen van keeper Baanvinger binnen geschoten.

Na rust zagen we een beter H.C.S.C. Er werd in een hoger tempo gespeeld, de duels waren feller en H.C.S.C was zoveel meer in balbezit, dat het eigenlijk een doelpunt verdiende. Die viel niet en JVC scoorde in een counter wel. Bij een diepe bal was Lars Putters op tijd bij de situatie maar hij miste de bal, waardoor het een makkelijke prooi werd voor de JVC aanvaller. Eindstand 4-0.

H.C.S.C. speelt zijn volgende duel op dinsdag 12 december. Dan is om 20:30, op sportpark de Dogger, FC Den Helder de tegenstander. De wedstrijd staat onder leiding staan van scheidsrechter Johan Jensch, uit Almere.

 

Opstelling H.C.S.C.

Baanvinger (46e Putters), R. Vet, Janki (46e Bregman), v. Steen, Weistra (75e Janki), Woortman, Holswilder (46e Visser), Tomasouw (46e Greeve), Swart, Stins (46e Polonius), Ortega Slot (46e Niggendijker, 65e Holswilder)

Scheidsrechter: R. van Lith (Julianadorp)

Gele kaarten: van Steen (H.C.S.C.)

Rode kaarten: geen