Geweldige tweede helft levert HCSC JO13-1 toch drie punten op

HCSC JO13 – Wieringermeer JO13-1   3-2 (0-2)

Scoreverloop: 11) 0-1,  24) 0-2,  39) 1-2 Sem Hoekstra,  44) 2-2 Owen v.d. Made,  50) 3-2 Sem Hoekstra

Scheidsrechter: Ronald Agema

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann; Jarno Koster, Sem Hoekstra, Jeffrey Luiten, Isis Verwindt; Dean v.d. Haven, Jesse Kramer, Finn van Zanten; Mitchel v.d. Stoop, Owen v.d. Made, Devin van Schooneveld Wissel: Niroen Vijayaratnan

  

HCSC JO13-1 is er zaterdag in geslaagd om dankzij een ijzersterke tweede helft toch de drie punten thuis te houden tegen Wieringermeer. De ploeg uit Slootdorp had bij de rust een 0-2 voorsprong maar na de limonade speelde HCSC alles of niets en gelukkig werd het alles.

In de spelersgroep waren weer een hoop wijzigingen. Nu ontbraken om diverse redenen Valentino, Dimas en Pablos die een nog nooit eerder vertoonde truc op de trampoline wilde uithalen en hierbij een vinger brak. Pablos maakte zich gelukkig verdienstelijk als assistent-coach en zag zijn ploeg dus winnen.

Gelukkig waren Jeff en Finn hersteld van hun blessures, was Jarno uiteraard weer van de partij en zorgde Niroen ervoor dat we toch over 12 man konden beschikken.

De stand in de competitie is helemaal overhoop gegooid doordat de KNVB toestemming had gegeven aan Schagen/SRC en SVW’27 om een klasse lager te gaan voetballen. Hierdoor moest HCSC 6 winstpunten inleveren en stonden we pas op 2 gespeelde wedstrijden.

In een aangepaste opstelling wilde het niet erg lukken bij HCSC in de eerste helft. Het kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel en Wieringermeer. Wieringermeer daarin tegen zorgde af en toe voor problemen bij HCSC met snelle counters. Dat leidde na ruim 10 minuten spelen dan ook tot de 0-1.

Het werd nog erger voor HCSC want zes minuten voor de pauze moest Isis, die overigens een superwedstrijd speelde, aan de noodrem trekken. Het was pas de eerste vrije trap die scheidsrechter Ronald moest toekennen maar wel één met gevolgen want de bal werd door Wieringermeer knap binnengeschoten.

In de tweede helft moest HCSC risico’s nemen. Trainer Cees besloot om Sem door te sturen naar het front en achterin één op één te gaan spelen. Wat er in de limonade heeft gezeten, weten we niet maar de tweede helft was volledig voor HCSC. Het zette heel vroeg druk en Wieringermeer wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Het doorschuiven van Sem leverde succes op want onze aanvoerder wist na een minuut of 10 de achterstand te verkleinen.

HCSC ging nu op volle kracht door en de beloning bleef dan ook niet uit. Uit een hoekschop van Sem tikte Owen de gelijkmaker binnen en HCSC rook nu bloed. Het wilde koste wat kost de drie punten thuis houden en in die opzet slaagde het met dank aan opnieuw Sem die op aangeven van Jesse de doelman met een geplaatst schot kansloos liet.

Ook in de resterende tijd bleef HCSC de bovenliggende ploeg en de 3-2 zege was dankzij een geweldige mentaliteit dan ook dik verdiend.

Zaterdag gaan we op bezoek bij Duinrand in Schoorl. Met dezelfde instelling moet ook deze wedstrijd weer drie punten opleveren.

Naam Doelpunten Assists
Owen 5 6
Jesse 4 2
Valentino 4 0
Sem 3 3
Jeff 1 2
Pablos 1 1
Mitchel 1 1
Dimas 1 1
Jarno 1 0