Goed voetballend HCSC JO13-1 verdiend langs Flevo

HCSC JO13-1 – Flevo JO13-1   3-2 (1-1)

Scoreverloop: 6) 1-0 Jeffrey Luiten, 15) 1-1, 45) 2-1 eigen doelpunt, 50) 2-2 penalty, 55) 3-2 Jesse Kramer

Scheidsrechter: B. Polonius

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann;  Dimas Zwart,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra,  Isis Verwindt; Devin van Schooneveld,  Owen v.d. Made,  Finn van Zanten;  Valentino Farrell,  Jeffrey Luiten,  Pablos Woort  Wissels: Jarno Koster,  Dean v.d. Haven

Tot twee keer toe had Flevo de afgelopen weken de wedstrijd tegen HCSC moeten afzeggen maar nu kon het inhaalduel eindelijk doorgang vinden.

Voor de aftrap mocht HCSC eerst even poseren voor een groepsfoto omdat we eindelijk beschikten over de nieuwe tenues. Helaas moest het shirt voor de wedstrijd weer worden ingewisseld voor de oranje reservekleuren omdat ook Flevo in het blauw speelt.

De tegenstander uit Middenmeer komt uit een lagere klasse waarin het de meeste wedstrijden met zeer grote cijfers had gewonnen. Hun eerste potje in de tweede klasse leverde echter een 3-1 nederlaag op tegen Kleine Sluis.

Flevo beschikt over diverse fors uit de kluiten gewassen spelers maar al direct vanaf de aftrap liet HCSC zien dat het voetballend meer in huis heeft. Er werd dan ook direct druk gezet op het vijandelijke doel en dat leverde al na ruim 5 minuten de openingstreffer op. Flevo kreeg de bal na een hoekschop niet weg uit het strafschopgebied en daarvan profiteerde Jeff optimaal door de bal in het doel te schieten.

Hoewel Flevo nog nauwelijks over de middenlijn was geweest kwam het wel na een kwartier langszij. Een diepe bal werd niet goed beoordeeld door HCSC en de rappe spits passeerde de uitlopende Duncan met een schuiver.

Direct was dus duidelijk dat de tegenstander gokte op de counter en dat het voetballende gedeelte van HCSC moest komen. De gehele week was veel getraind op het positiespel en dat kwam er aardig uit in de wedstrijd maar zoals wel vaker blijft de afronding een probleem en dus moesten we genoegen nemen met een 1-1 ruststand.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. HCSC moest het spel maken en Flevo wachtte geduldig af tot zij in de counter gevaarlijk konden worden. Bijna hadden zij daarmee succes maar gelukkig hebben wij Isis nog want zij wist de spits met een uiterste krachtsinspanning van scoren af te houden.

Dezelfde Isis, die met de week beter gaat voetballen, was er ook grotendeels verantwoordelijk voor dat HCSC halverwege de tweede helft weer op voorsprong kwam. Zij zat een tegenstander zo fel op de huid dat deze de bal verspeelde en Isis de bal meteen diep kon geven. Een Flevo-verdediger dacht voor opruiming te kunnen zorgen maar raakte zo in paniek dat hij wild tegen een ploeggenoot opschoot. De uitlopende doelman moest vervolgens toezien hoe de bal in het verlaten doel rolde. Een gelukkig doelpunt maar natuurlijk dik verdiend.

HCSC dacht de buit binnen te hebben maar moest toch weer een tegentreffer incasseren. In de hoek van het stafschopgebied werd een aanvaller van Flevo ten val gebracht en dus deponeerde de scheidsrechter, de bal terecht op de stip, 2-2.

HCSC wilde echter absoluut winnen en voor die instelling werd het ook beloond. Met nog 5 minuten op de klok kreeg HCSC op zo’n 25 meter van het doel een vrije trap toegewezen. Jesse belastte zich met dat karwei en zag tot zijn vreugde dat de bal dusdanig door een verdediger van richting werd veranderd, dat de keeper kansloos was en HCSC voor de derde maal deze morgen aan de leiding kwam.

Deze voorsprong gaf de thuisclub niet meer weg en dus bleven de verdiende 3 punten op de Dogger. Met een terecht applaus van de aanwezige toeschouwers zochten de spelers tevreden de kleedkamer op.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen het nog puntloze SVW’27. Als we het niet onderschatten moet dit ook weer 3 punten opleveren.

Naam Doelpunten Assists
Owen 7 7
Jesse 7 2
     
Valentino 6 0
Sem 4 3
Pablos 4 2
Jeff 3 2
Devin 2 0
Dimas 1 3
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Dean 1 0
Isis 0 0
Finn 0 0