HCSC 2 met ruime cijfers langs ZCFC 2 (0-5)

In een vrij eenzijdig duel heeft HCSC 2 afgelopen zaterdag met ruime cijfers van ZCFC 2 gewonnen. Zonder de afwezige coach Ben Visser maar met invalcoach Patrick Vogelzang werd het na een 0-2 ruststand, op Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer, 0-5.

HCSC begon sterk aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut had de Helderse ploeg al op voorsprong kunnen komen. Jerry v/d Molen had een vrije doortocht op de keeper maar schoof de bal aan de verkeerde kant langs de paal. Dat de bedoelingen van HCSC duidelijk waren bleek wel in het eerste kwartier. Aanval na aanval volgde op het Zaanse doel maar hoe goed de aanvallen ook werden opgezet, zo onscherp was de afronding. In de 20e minuut werd een vrije trap van Denny Greeve nog door de keeper uit de kruising getikt maar 2 minuten later kwam dan toch de verdiende voorsprong. Eenzelfde vrije trap naar dezelfde kruising, van diezelfde Denny Greeve was dit keer de keeper te machtig, 0-1.

In de 36e minuut kwam HCSC wederom tot scoren. Dit keer was de voorzet van Greeve die door Jordy Nijland werd binnengekopt en daarmee de ruststand bepaalde op 0-2.

Na rust was er het hetzelfde spelbeeld. HCSC bepaalde de wedstrijd op alle fronten en met geconcentreerd, goed combinatievoetbal creëerde het kans op kans en scoorde nog driemaal. Jerry v/d Molen, Jordy Nijland en Patrick Vet waren de doelpuntenmakers, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-5.

 

Statistieken:

22e 0-1 (Greeve), 36e 0-2 (Nijland), 61e 0-3 (v/d Molen), 67e 0-4 (Nijland), 69e 0-5 (P. Vet)

Scheidsrechter: F. Kuntz

Gele kaarten: Weistra (HCSC)

Rode kaarten: geen

Opstelling HCSC: Putters, Weistra, R. Vet, Nijland, van Belzen (73e Voogd), Woortman, Hoelandt (61e Teka), v/d Molen (78e Teertstra), Greeve (68e Damen), Soliano, P. Vet (81e Bernardina)

 

Groet, Patrick Vogelzang