HCSC JO13-1 flikt het weer

HCSC JO13-1 – Hollandia T JO13-1   3-2 (0-1)

Scoreverloop: 14) 0-1,  43) 0-2,  53) 1-2 Dean v.d. Haven,  54) 2-2 Pablos Woort,  60 (+2)  3-2 Owen v.d. Made

Scheidsrechter: J. v.d. Akker

Geel: S. Hoekstra (HCSC) 

Opstelling HCSC: Damon Zwart;  Jarno Koster,  Sem Hoekstra,  Jesse Kramer,  Isis Verwindt;  Dimas Zwart,  Jeffrey Luiten,  Devin van Schooneveld;  Valentino Farrell,  Pablos Woort,  Owen v.d. Made   Wissel: Dean v.d. Haven,  Mitchel v.d. Stoop

 

Het begint zo langzamerhand een eentonig verhaal te worden maar voor de derde keer op rij wist HCSC JO13-1 een thuiswedstrijd met 3-2 te winnen nadat het eerst tegen een 0-2 achterstand was opgelopen. De eerste keer werd Wieringermeer verslagen, 14 dagen geleden moest koploper ZAP eraan geloven en deze keer werd de nummer 2 Hollandia T zonder punten weer naar huis gestuurd. Zeven minuten voor tijd stonden de gasten notabene nog met 2-0 voor.

HCSC begon agressief aan het duel en zocht meteen de aanval. De visite uit Tuitjenhorn moest eerst even op gang komen maar werd toch na een kwartiertje wat sterker en zoals HCSC zo vaak overkomt was de eerste de beste goede aanval van de gasten ook direct raak. Dat is ook meteen het probleem van HCSC dat veel meer balbezit had dan de tegenstander maar dat niet wist om te zetten in doelpunten.

Dat spelbeeld veranderde eigenlijk niet in de tweede helft en opnieuw toonde Hollandia T zich zeer effectief toen na een aanval over links een aanvaller net voor de verder sterk spelende Isis wist te kruipen en invaller-doelman Damon wist te kloppen.

Ondanks de 0-2 achterstand kwamen er bij HCSC ongekende krachten boven en het team vocht met man en macht voor een beter resultaat. Zeven minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Owen passeerde een aantal tegenstanders en gaf de bal voor. De attent meegelopen Dean zorgde met zijn eerste seizoenstreffer voor de 1-2.

Hollandia T, dat dacht de overwinning al binnen te hebben wist niet wat het overkwam want een minuut later was het plotseling gelijk. Pablos gooide er weer eens een van zijn machtige solo’s tegenaan waarop geen enkele tegenstander, ook de doelman niet, een antwoord had.

Het pleit voor HCSC dat zij geen genoegen wilde nemen met een gelijkspel en vol overtuiging bleef het de aanval zoeken. Door de ruimte die het achterin weggaf, kreeg Hollandia T nog een mooie kans maar Damon, die normaal wat nattere omstandigheden gewend is, redde knap.

In de extra tijd die werd bijgetrokken gebeurde het dan toch. Pablos speelde een aantal tegenstanders uit, gaf de bal voor op Owen die voor grote vreugde in het HCSC-kamp zorgde door de bal in de hoek te schieten. Zelfs assistent-trainer Finn vloog het veld in om het doelpunt te vieren.

Een topprestatie waar het hele team aan mee heeft gewerkt. Zo zie je maar weer waar het toe kan leiden als je het kunt opbrengen om 60 minuten lang strijd te leveren.

Zaterdag alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie als de regen tenminste geen roet in het eten gooit. Tegenstander is dan VVW’46 uit Spanbroek en we moeten al om 7.30 uur vertrekken!!! Inzet van deze wedstrijd is de 4e plaats.

Naam Doelpunten Assists
Owen 6 7
Jesse 6 2
Sem 4 3
Pablos 4 1
Valentino 4 0
Jeff 2 2
Mitchel 1 1
Dimas 1 2
Jarno 1 0
Dean 1 0