HCSC JO13-1 laat publiek genieten

HCSC JO13-1 – Duinrand S JO13-1   6-0 (5-0)

Scoreverloop: 8) 1-0 Owen v.d. Made,  10) 2-0 Dimas Zwart,  16) 3-0 Valentino Farrell,  22) 4-0 Valentino Farrell,  25) 5-0 Dimas Zwart,  54) 6-0 Pablos Woort

Scheidsrechter: J. de Boer

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann;  Jeffrey Luiten,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra,  Isis Verwindt;  Jarno Koster,  Owen v.d. Made,  Finn van Zanten;  Dimas Zwart, Valentino Farrell,  Pablos Woort  Wissels: Dean v.d. Haven,  Devin van Schooneveld

Met grote overmacht heeft HCSC JO13-1 zaterdag tegenstander Duinrand S teruggestuurd naar Schoorl. De gasten die eerder dit seizoen nog met 6-2 van HCSC wonnen en de voorjaarscompetitie sterk waren begonnen, werden nu op een 6-0 nederlaag getrakteerd. De dag voor HCSC werd zelfs nog beter want van de directe achtervolgers ging ook DTS onderuit zodat op dit moment VVS’46 de belangrijkste concurrent lijkt te gaan worden.

De eerste helft was genieten geblazen voor de toeschouwers die in een heerlijk voorjaarszonnetje de wedstrijd bijwoonden. Vooral in de eerste helft werden zij getrakteerd op een prachtige voorstelling van HCSC dat mooie combinaties op de mat legde en wat belangrijker is, daar ook vijf keer uit scoorde.

Duinrand werd in die eerste helft totaal overlopen en al na dik 7 minuten konden de handen omhoog. Dimas trok zich niets aan van het feit dat zijn tegenstanders gemiddeld drie koppen groter waren en dolde er een aantal om vervolgens de bal panklaar voor de voeten van Owen te leggen, 1-0. Twee minuten later verdubbelde HCSC de score en nu was het Dimas zelf die het knappe voorbereidende werk van Tino afrondde.

De HCSC-trein denderde in grote vaart door en Tino wist op aangeven van Dean de score op 3-0 te brengen. Met een droge schuiver zorgde hij ook voor de vierde treffer na een zuivere pass van Sem.

Vijf minuten voor rust combineerden Pablos en Dimas zich op links door de Duinrand-defensie waarna de uitblinkende Dimas de ruststand met een prachtige boogbal op 5-0 bepaalde.

Omdat de wedstrijd natuurlijk al lang beslist was, mocht Duinrand na rust wat meer van zich afbijten zonder dat HCSC overigens echt in moeilijkheden raakte. Tot 6 minuten voor tijd bleef de score ongewijzigd maar toen vond  Pablos het welletjes. Hij reageerde attent op een diepe bal van Jesse en rondde bekwaam af. De grensrechter dacht aan buitenspel maar scheidsrechter Jesse had goed gezien dat daar geen sprake van kon zijn en keurde de treffer goed.

Door deze grote zege handhaaft HCSC zich aan de kop van de ranglijst maar zaterdag wacht ons alweer de volgende opdracht en dat is thuis winnen van Wieringermeer. En dat dat geen makkie wordt, bewees de eerste wedstrijd dit seizoen wel toen HCSC na een 0-2 achterstand nog net een 3-2 zege uit het vuur wist te slepen.

Naam Doelpunten Assists
Owen 17 7
Valentino 9 1
Pablos 7 5
Jesse 7 3
Dimas 6 7
     
Sem 5 7
Jeff 5 2
Dean 2 2
Devin 2 0
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Isis 0 0
Finn 0 0