HCSC JO13-1 onderuit tegen Koedijk

Koedijk JO13-2 – HCSC JO13-1   3-1 (0-0)

Scoreverloop: 31) 1-0, 42) 2-0,  50) 2-1 Sem Hoekstra,  58) 3-1

Scheidsrechter: P. de Haan

Geel: Sem Hoekstra (HCSC)

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann; Jarno Koster, Sem Hoekstra, Jesse Kramer, Isis Verwindt; Dimas Zwart,  Jeffrey Luiten,  Devin van Schooneveld;  Valentino Farrell,  Pablos Woort,  Owen v.d. Made   Wissel: Dean v.d. Haven,  Mitchel v.d. Stoop

HCSC JO13-1 heeft de overwinning tegen koploper ZAP geen goed vervolg kunnen geven. In en tegen Koedijk ging het met 3-1 onderuit. Dat kwam vooral doordat HCSC te laat ging voetballen en de inmiddels al opgelopen achterstand niet meer kon repareren.

Nog altijd zonder de geblesseerde Finn (wel met vader Maurits aanwezig in Koedijk) en deze keer met Pablos als spits was het de thuisclub die direct op jacht ging naar de openingstreffer en al vroeg in de wedstrijd moest Duncan gestrekt om een schot uit zijn doel te boksen. Koedijk had verreweg het meeste balbezit en was een aantal malen dreigend maar HCSC wist de zaak achterin dicht te houden en naarmate de eerste helft vorderde kon het er ook een paar keer uitkomen. Dat leverde Owen tot twee keer toe een schietkans op maar, tot doelpunten leidde dat niet.

Na de rust was HCSC kennelijk nog niet bij de les want al binnen een halve minuut werd het op achterstand gezet door de beste Koedijk-speler die de bal hard en hoog binnenschoot. HCSC schijnt altijd eerst een achterstand nodig te hebben om aan voetballen toe te komen want het ging ook nu meer de aanval zoeken. Devin was dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot verdween via de lat over het doel.

Dezelfde Devin speelde hierna ongewild een ongelukkige rol. Bij een harde voorzet beroerde de bal zijn arm. Van opzet leek geen sprake maar de scheidsrechter dacht daar anders over en legde de bal op de stip. Dat betekende de 2-0.

HCSC ging nu over op plan B en gooide alle schroom van zich af. Ook zij meenden recht te hebben op een strafschop na een handsbal in het strafschopgebied van Koedijk maar de leidsman zag hier geen kwaad in en liet doorspelen.

De aansluitingstreffer kwam er toch want met nog 10 minuten op de klok schoot Sem een vrije trap fraai in de kruising waarna HCSC alles op alles zette om nog een punt uit het vuur te slepen. In de laatste 5 minuten moest het echter met 10 man door toen Sem voor het vasthouden van zijn tegenstander een gele kaart kreeg voorgehouden (5 minuten tijdstraf). Koedijk profiteerde van de ruimte die het kreeg en de aanvoerder besliste het duel in Koedijks voordeel met een lange solo.

HCSC helaas met lege handen en dus moet het zaterdag dan maar weer op eigen veld gebeuren als de nummer 2 Hollandia-T op bezoek komt.

Naam Doelpunten Assists
Jesse 6 2
Owen 5 6
Sem 4 3
Valentino 4 0
Pablos 3 1
Jeff 2 2
Mitchel 1 1
Dimas 1 2
Jarno 1 0