HCSC JO13-1 pakt de titel

Het is HCSC JO13-1 gelukt. In Spanbroek grepen de mannen van coach Cees zaterdag de titel door VVS’46 met 2-3 te verslaan. Het werd een bewogen morgen met jammer genoeg een hoofdrol voor de scheidsrechter.

HCSC wist dat als het deze wedstrijd zou winnen het kampioenschap een feit zou zijn. Deze gedachte maakte het team kennelijk een beetje zenuwachtig want het spel oogde de eerste helft erg rommelig en nerveus. Bovendien troffen we voor de tweede keer dit seizoen bij VVS een scheidsrechter die moeite had om neutraal te blijven en vrijwel alle vrije trappen aan de thuisclub schonk. Daarbij opereerde de leidsman ook nog eens op een zeer autoritaire manier die bepaald niet prettig overkwam bij spelers en publiek.

Ofschoon VVS in de openingsfase het meeste balbezit had, was het toch HCSC dat na een klein kwartier de leiding nam. Pablos speelde met een zuivere steekpass Tino aan. Deze wipte de bal handig over de uitlopende doelman heen en liet de 0-1 aantekenen. Dit doelpunt bracht echter nog niet de rust die HCSC nodig had want het bleef de eerste helft toch wat nerveus spelen.

De tweede helft zou er één gaan worden waarover nog lang nagesproken werd. VVS probeerde de gelijkmaker te forceren maar HCSC bleef redelijk eenvoudig overeind. Toch is een 1-0 voorsprong natuurlijk minimaal en kan het zomaar mis gaan. Groot was dan ook de opluchting toen Dimas halverwege de tweede helft op de solotoer ging. Hij passeerde wel 5 tegenstanders en verschalkte ook de doelman met een strak schot.

HCSC was natuurlijk door het dolle heen want dit doelpunt kon wel eens de beslissing betekenen.

Het zou echter heel anders lopen want een paar minuten later scoorde VVS de aansluitingstreffer en werd het toch weer spannend. Met nog 5 minuten op de klok lukte het de scheidsrechter niet om nog neutraal te blijven. Voor de tweede keer in korte tijd negeerde hij een vlagsignaal van grensrechter Ronald terwijl hij zelf op flinke afstand stond. De tweede situatie werd HCSC fataal want die betekende de gelijkmaker van VVS. Pas na lang aandringen van HCSC-zijde raadpleegde hij zijn assistent maar deelde hem op zeer hooghartige wijze mee dat het geen buitenspel was. Onbegrijpelijk want de doelpuntenmaker stond zeker een meter voor de verdediging. Zelfs de altijd zo rustige Ronald kon zich niet meer beheersen en voegde de scheidsrechter een verwensing toe.

Hij mocht zijn vlag neerleggen en moest van de arbiter zelfs het complex verlaten. Dit kan natuurlijk helemaal niet en door de discussie die hierover ontstond trok de scheidsrechter zijn conclusie en stapte van het veld.

Na bemiddeling van een bestuurslid van VVS werd het duel na een kwartier toch hervat waarbij de scheidsrechter aangaf dat er nog 10 minuten te spelen waren. De spelers van HCSC waren door het hele gebeuren toch wel aangeslagen maar Cees wist de ploeg toch weer op te peppen en vroeg ze om er nog een keer vol voor te gaan. En dat laatste deden ze. HCSC gooide alles op de aanval en Jesse had pech dat zijn schot van afstand op de lat uiteenspatte.

Met nog 3 minuten op de klok gebeurde het dan toch. Jesse mocht op 30 meter van het doel een vrije trap nemen. Over de handen van de keeper verdween de bal in de bovenhoek waarop alles wat HCSC was zich op de doelpuntenmaker stortte.

HCSC moest nog 3 minuten standhouden van de 10 minuten maar, de scheidsrechter zag dit anders want, de door hem aangekondigde 10 minuten werden er plotseling 16???

Ook deze tegenslag overleefde HCSC en bijna 2 uur na het beginsignaal konden de handen omhoog. Volkomen verdiend greep HCSC het kampioenschap in de 2e klasse waarin het soms heel goede wedstrijden heeft laten zien. Opvallend was dat vergeleken bij het begin van het seizoen alle spelers vooruit zijn gegaan, sommige zelfs met grote sprongen. Bovendien kon de groep het zowel binnen als buiten het veld prima met elkaar vinden en dat heeft uiteindelijk geleid tot dit succes.

In de kleedkamer werd het kampioenschap gevierd met champagne en konden Cees en Ronald niet ontkomen aan een nat pak want zij werden door de spelers natuurlijk onder de douche geduwd. Overigens hoorden we later op de dag dat HCSC ook bij een nederlaag nog kampioen was geweest want de nummer 2 Wieringermeer verloor zijn laatste wedstrijd verrassend met 1-4 van Succes.

De KNVB heeft besloten om het restant van de wedstrijd tegen DTS nog vast te stellen op 15 juni maar HCSC zal met zowel KNVB als DTS contact opnemen want dit duel is niet meer van belang voor de eindstand. Overigens heeft de KNVB aangegeven dat zowel DTS als HCSC niet schuldig is aan het staken van de wedstrijd maar dat de scheidsrechter niet goed heeft gehandeld.

De eindstand bovenin is dan ook alsvolgt:

1          HCSC              10-25

2          West Frisia      11-21

3          W’meer           11-21

4          VVS’46            11-20

5          Kleine Sluis     11-20

Overigens zijn we nog niet klaar met dit seizoen want aanstaande donderdag hebben we een toernooi bij SVW’27 met sterke tegenstanders en op 22 juni wacht ons nog een toernooi bij Kleine Sluis. We trainen dus nog even door.

Naam Doelpunten Assists
Owen 16 8
Valentino 11 1
Pablos 9 6
Jesse 9 3
Dimas 8 8
     
Sem 6 8
Jeff 5 2
Dean 2 2
Devin 2 0
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Finn 1 0
Isis 0 0