HCSC JO13-1 pakt koppositie na sterke wedstrijd tegen West Frisia

West Frisia JO13-1 – HCSC JO13-1   2-3 (1-1)

Scoreverloop: 9) 1-0,  13) 1-1 Valentino Farrell,  31) 1-2 Owen v.d. Made,  34) 2-2 (pen),  42) 2-3 Pablos Woort

Scheidsrechter: C. Stavenuiter

Gele kaart: Jesse

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann;  Jeffrey Luiten,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra,  Isis Verwindt;  Jarno Koster,  Owen v.d. Made,  Finn van Zanten;  Dimas Zwart, Valentino Farrell,  Pablos Woort  Wissels: Dean v.d. Haven,  Danar Ali

Door zelf in een zeer aantrekkelijk duel met 3-2 te winnen van West Frisia en de ruime nederlaag van Duinrand, mag HCSC JO13-1 zich sinds zaterdag de trotse koploper noemen. Een positie die we natuurlijk graag vast willen houden in de resterende 6 wedstrijden maar dat zal nog een zware kluif worden.

In Enkhuizen stonden de twee meest scorende ploegen van de tweede klasse A tegenover elkaar. West Frisia had echter buiten de 18-2 zege op Succes de overige 4 wedstrijden nipt verloren dus waren we benieuwd.

De thuisclub kwam het beste uit de startblokken en uit een vlot lopende aanval namen zij in de 9e minuut een voorsprong. HCSC wordt echter niet meer warm of koud van een achterstand en zette een tandje bij. Binnen de kortst mogelijke keer stond het alweer gelijk. De vandaag ongrijpbare Pablos flitste op links langs zijn tegenstander en bood Valentino een niet  te missen kans, 1-1.

Dit doelpunt gaf HCSC vleugels en konden we onze ogen nauwelijks geloven over het voetbal dat de ploeg op de mat legde. Het was dan ook jammer dat we ons zelf niet beloonden met een voorsprong. Sem kopte over en Owen zag zijn inzet net naast de paal verdwijnen, telkens op aangeven van Pablos, in zijn rug gesteund door de ijzersterke Finn.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Het verhaal wordt eentonig maar binnen de minuut stond HCSC op voorsprong dankzij een actie van Pablos die deze keer Owen het karwei bij de tweede paal liet afmaken.

Maar ook West Frisia wenste niet op te geven en kreeg kort na dit doelpunt de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Isis liep een tegenstander in de rug en de bal ging terecht op de stip. De penalty werd feilloos benut .  

Jesse was het met de gang van zaken niet helemaal eens en werd voor zijn protest bestraft met een gele kaart. Dat betekende even een lastige periode voor HCSC dat 5 minuten lang met 10 man verder moest maar gelukkig bleef het overeind.

Op het moment dat HCSC weer compleet was, nam het weer het initiatief en kwam het opnieuw op voorsprong. Deze keer besloot Pablos het eens zelf te doen en vanuit een onmogelijke hoek verraste hij de keeper, 2-3.

Met man en macht slaagde HCSC erin deze voorsprong vast te houden door een tomeloze energie in het duel te steken. Iedereen, inclusief debutant Danar, werkte zich een slag in de rondte en wist West Frisia van het lijf te houden. Pablos was zelfs nog dicht bij de 2-4 maar zijn inzet strandde op de buitenkant van de paal.

De scheidsrechter trok veel tijd bij maar na 35 minuten konden de handen toch de lucht in en wist HCSC dat het koploper was vanwege de nederlaag van Duinrand. En laat dat nu net de tegenstander van aanstaande zaterdag zijn. Om 10.00 uur is iedereen welkom op sportpark de Dogger.

Naam Doelpunten Assists
Owen 16 7
Pablos 7 4
Jesse 7 2
Valentino 7 0
Sem 5 6
     
Jeff 5 2
Dimas 4 6
Dean 2 1
Devin 2 0
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Isis 0 0
Finn 0 0