HCSC O23 en FC Den Helder O23 delen de punten (1-1)

Ondanks de landelijke sneeuwproblemen kon er dinsdagavond in Den Helder gewoon gevoetbald worden. In de derby tussen HCSC en FC Den Helder stond er, op Sportpark de Dogger, na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Beide teams begonnen goed aan het duel. FC Den Helder probeerde verzorgd te voetballen en HCSC liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het deze avond wilde winnen. Door vroeg druk te zetten verstoorde het enigszins het spel van FC Den Helder, waardoor weliswaar regelmatig balverlies werd geleden maar de intenties waren duidelijk. Na zo’n 20 minuten werd de wedstrijd vooral gespeeld op het middenveld maar aan beide kanten voor de doelen was weinig te beleven (op een schot op de paal na van FC Den Helder, een redding van O19 keeper Bryan Carsjens na een buitenspel situatie en een iets te harde voorzet van Gajim la Croes bij de tweede paal, waar Brandon Kloof net niet bij kon). Maar de spanning en strijd vergoede veel.  HCSC, dat in de eerste helft op het randje en zelfs af en toe over het randje speelde, zorgde ervoor dat Landelijk scheidsrechter Johan Jensch, uit Almere, even alle kwaliteiten moest inzetten om het duel onder controle te krijgen en daarbij drie terechte gele kaarten uitdeelde aan HCSC en één aan FC Den Helder, waarbij de overtreding van Jordan Molenaar (HCSC) ook zomaar een andere kleur had kunnen hebben. Ruststand 0-0.

Na rust was er voetballend eigenlijk hetzelfde spelbeeld. FC Den Helder had een licht overwicht, waarbij de vrije trap van Angelo Simmons het meest in het oog sprong. De bal spatte op de lat uitéén. Naast deze vrije trap van Simmons kreeg FC Den Helder nog een uitgelezen mogelijkheid uit een vrije trap. Op advies van assistent scheidsrechter Aboujid beoordeelde scheidsrechter Jensch een handsbal van HCSC keeper Lars Putters. Putters kwam weg met geel en de vrije trap van Ferhat Karasahin belande op het reclamebord boven het doel. Maar na 72 minuten nam HCSC toch de leiding. Een op snelheid uitgevoerde counter zorgde via het hoofd van een FC Den Helder verdediger voor een voorsprong, voor de thuisclub (1-0). Zo gebeurde er voor beide doelen niks en zo was het twee minuten later alweer 1-1. Een schot, uit een bijna onmogelijke hoek, belandde in de verre hoek achter keeper Lars Putters en zo stonden beide ploegen weer naast elkaar.

Dat de 1-1 eindstand vervolgens op het scorebord bleef staan was gezien de verhoudingen in het veld wel een terechte uitslag maar door de spanning had de winnende treffer voor beide ploegen zomaar nog kunnen vallen.

De eerstvolgende wedstrijd voor HCSC O23 is in maart 2018!

 

Opstelling HCSC: Carsjens (46e Putters), van Steen, Bregman (46e R.Vet), Hoelandt (46e Weistra), Stins, Woortman, Molenaar (55e Kloof), Holswilder (65e la Croes), Visser, Kloof (46e Teka), la Croes (46e Ortega Slot)

Arbitrage: J. Jensch (Almere), S. Aboujid (Bussum), D. van Grieken (Breezand)

Gele kaarten: Woortman (HCSC), Molenaar (HCSC), Hoelandt (HCSC), Putters (HCSC), 1 speler (FC Den Helder)

Rode kaarten: geen