HCSC O23 laat goede kans op koppositie liggen

Na de 2-1 overwinning vorige maand tegen ZAP, had HCSC O23 dinsdagavond een goede kans om de koppositie in de regionale O23 competitie te veroveren. Omdat FC Den Helder, in Breezand, met 3-1 onderuit ging tegen ZAP, was HCSC bij een overwinning op JVC verzekerd van de 1e plaats. HCSC deed dat niet en verloor op Sportpark de Dogger met 2-1 van de Julianadorpers.

Competitie weer open

Door deze nederlaag ligt de competitie weer helemaal open. FC Den Helder gaat aan kop met 8 punten uit 5 wedstrijden (doelsaldo +5), HCSC staat 2e met 7 punten uit 5 wedstrijden (doelsaldo +0), ZAP met 7 punten uit 5 wedstrijden (doelsaldo -2) en JVC sluit de poule met 6 punten uit 5 wedstrijden (doelsaldo -3). FC Den Helder en HCSC treffen elkaar op dinsdag 8 mei op Sportpark de Streepjesberg. Daar moet HCSC winnen om kans te houden op de eindzege en is daarnaast ook nog afhankelijk (mogelijk qua doelsaldo) van de uitslag bij ZAP – JVC.

1e helft

Dat HCSC dinsdagavond de koppositie liet liggen had het eigenlijk aan zichzelf te wijten. Het begin van de 1e helft speelde HCSC nog wel aardig en kwam in de 17e minuut toch wel verdiend op voorsprong. Een terugspringende corner werd door Remco Vet hard tegen de touwen geschoten, 1-0. Na onbenutte kansen voor Danny Visser en Tim Kuurman kelderde het niveau van de thuisclub. JVC kreeg wat meer grip en was feller in de duels. Toen in de 24e minuut balverlies in de blauw-witte achterhoede afgestraft werd, stonden beide ploegen weer naast elkaar, 1-1. Vlak voor rust noteerde HCSC nog een domper. Een te risicovolle en te korte terugspeelbal van Nevin Provily werd door keeper Lars Baanvinger niet goed ingeschat. De O17 goalie twijfelde tussen oppakken en wegschieten. Toen de doelman de bal met de handen beroerde kon scheidsrechter Johan Jensch niet anders dan een indirecte vrije trap op 14 meter van het doel toekennen. De vrije trap werd vervolgens hard binnen geschoten, ruststand 1-2.

2e helft

Na rust kwam er toch wel een beter HCSC uit de kleedkamer. Er was veelvuldig balbezit en er werd bij vlagen aardig gecombineerd. Omdat dit in een te laag tempo gebeurde kon JVC redelijk makkelijk op de been blijven. Op wat schoten uit de 2e lijn en één vlammend schot van Patrick Vet na, werden er voor beide doelen geen kansen genoteerd, waardoor de ruststand tevens eindstand werd, 1-2.

Volgende wedstrijd en tevens laatste competitiewedstrijd: Dinsdag 8 mei 2018

FC Den Helder – HCSC

20:30 Sportpark de Streepjesberg

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger (46e Lars Putters), Bart van Steen, Sem Looij, Vernon Janki (46e Jordan Molenaar), Kenny Holswilder, Levi Hoelandt (46e Jimmy Ortega Slot), Jos Woortman, Nevin Provily, Tim Kuurman (46e Patrick Vet), Remco Vet (46e Brandon Kloof)

Arbitrage: Johan Jensch (Almere), Andre Willems (Woerden), Samir Aboujid (Bussum)

Gele Kaarten: géén

Rode kaarten: géén