HCSC zet belangrijke stap naar 3e periode (Reigerboys – HCSC 2-5)

Hé Willem kun je mij even knijpen, zodat ik weet dat ik niet droom. Net na de wedstrijd in de bestuurskamer van Reigerboys hadden we moeite om het te geloven, maar het stond er toch echt 2-5.

Van tevoren wisten we dat Reigerboys uit, zeker geen makkelijke klus ging worden. Gezien de historie tussen beiden teams zit er altijd weinig verschil tussen en beide nog strijdend om de 3e periode titel, dus het ging wel ergens over.

HCSC was compleet, inclusief Timo na een blessure. Raymond Offerman had zijn bus gratis beschikbaar gesteld en vertrokken we om 13:00 richting Heerhugowaard.

HCSC begon de wedstrijd met Tim, Timo, en Jordy op de bank. HCSC zat vanaf het fluitsignaal lekker ik de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Reigerboys probeerde om onze spelers te lokken door achterin de bal rond te spelen en dan de lange bal in de hoeken te krijgen. Daar hadden onze jongens het moeilijk mee. De openingstreffer van Martijn Grooff namens Reigerboys ontstond na goed druk zetten van Timo Blind en een knappe voorzet van Johan Dewus. 1-0.

HCSC probeerde via het middenveld de buitenspelers te bereiken. Wat steeds vaker lukte maar de voorzetten kwamen nog niet aan. Het spel golfde op en neer. Toen Enco doorbrak vanuit middenveld en de 16 in liep werd Enco ten val gebracht, penalty. Dit kun je wel aan Bart overlaten en in de 21e min zorgde hij voor de 1-1. We leken ook met deze stand de rust in te gaan maar bij een diepe bal van Reigerboys. Was het geen buitenspel en in de 45e min was het weer Martijn Grooff die Reigerboys om voorsprong zetten. 2-1.

Na de rust begonnen we met Jordy en dat hebben ze geweten ook, want nog niet koud in het veld tekende Jordy in de 47 min voor de 2-2.
HCSC voelde dat hier vanmiddag punten vielen te halen, speelde nu met wat meer druk op de bal en zetten Reigerboys wat eerder vast. In de 60e min al een wissel een verdedigende middenvelder eruit, Mark op zijn plaats (aanvallend) en Timo erbij. We gaan vol voor de overwinning.
En het was ook terecht dat Timo in de 59e min HCSC op een terechte voorsprong bracht. 2-3. Reigerboys moet nu komen en gaven daardoor veel cadeau weg, alleen wist HCSC deze tot 3 maal toe niet uit te pakken. En dan komt toch weer die al oude voetbalwet als wij hem dan niet maken….

Maar daar dacht Timo anders over en als je de makkelijkste!! niet maakt dan maar de moeilijkste en in de 82e min gooide hij de wedstrijd op slot 2-4. Dat Tim er in de 90e min nog 2-5 van maakte was slagroom op de taart.
Omdat EVC punten heeft laten liggen, hebben de jongens in het blauw-wit volgende week zaterdag genoeg aan een punt thuis tegen Opperdoes om de 3e periode binnen te halen.

       

Foto’s gemaakt door DP sportfotografie.