Thursday, 18 January 2018
HCSC JO17-1 nog op zoek naar juiste formatie PDF Print E-mail
Written by RA   
Wednesday, 06 September 2017 06:07

HCSC JO17-1 – Westfriezen JO17-1   0-1 (0-0)

 

Scoreverloop: 74) 0-1

 

Scheidsrechter: Piet Braaksma (Middenmeer)

Geel: geen

Rood: geen

 

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Davy Kok, Sem Looij, Joey Guyken (54 Yorick Boel), Quinten Zoon; Sonny Uhl, Stan Bok, Niels de Bood; Luke Snoerwang, Jim Ortega Slot; Tyrone Neslo

 

Door de late schoolvakanties begon het nieuwe JO17-team met slechts 12 man aan de bekerwedstrijd tegen Westfriezen. Milan en Abdul waren nog niet terug en Yorick net een dagje zodat hij op de bank mocht plaatsnemen.

HCSC bestaat dit seizoen uit een mix van 6 tweedejaars en 6 eerstejaars  (inclusief de verdienstelijk debuterende Niels) + 2 jongens die eigenlijk nog een leeftijdsgroep lager hadden kunnen spelen. Doordat een aantal spelers meende het te moeten proberen bij een andere vereniging en het vertrek van Godfrey uit het AZC, is het aantal voorhoedespelers in de selectie uiterst beperkt.

Door trainer James werd Tyrone dan ook in de spits geposteerd omdat hij in voetballend opzicht iets extra’s in huis heeft. Hij bleek het echter op deze positie zeer lastig te hebben omdat men in West Friesland kennelijk gewend is veel krachtvoer te eten want de defensie van de gasten bestond louter uit gasten van 1.90 meter.

In de eerste helft was er van krachtsverschil nauwelijks sprake .De achterhoede van HCSC stond als een huis en gaf nauwelijks iets weg maar in aanvallend opzicht kregen we weinig te zien. Datzelfde gold overigens voor Westfriezen dat ook weinig wist te creeren. Het feit dat er in de eerste helft geen enkele hoekschop te noteren viel zegt wat dat betreft genoeg.

Na de rust schakelde HCSC weer over op het meer vertrouwde 4-3-3 systeem maar op wat speldenprikjes na leverde ook dat nauwelijks gevaar op. Westfriezen daarentegen begon langzamerhand wat sterker te worden maar doelpunten bleven vooralsnog uit om dat Lars regelmatig een hinderlijke sta in de weg was.

Helaas sloeg het noodlot toe voor HCSC. Nadat eerst Joey zich licht aangeslagen had moeten laten vervangen door Yorick, ging captain Sem met nog 20 minuten lelijk door zijn enkel en moest HCSC met 10 man verder. Waarschijnlijk zijn we Sem enkele weken kwijt.

Het overgebleven tiental werkte zich een slag in de rondte maar kon toch niet voorkomen dat Westfriezen 6 minuten voor tijd het doel wist te vinden en dat bleek ook de enige treffer van de sportieve wedstrijd die na 85 minuten door de geroutineerde scheidsrechter Braaksma werd beeindigd.

Komende zaterdag wacht ons Zouaven dat met 2-0 verloor van FC Den Helder. Het zal nog even puzzelen worden de komende weken om tot een juiste samenstelling te komen en dan met name in aanvallend opzicht. 

 
Bestel via deze link!
Banner
Sponsoren van HCSC
Banner