Monday, 19 February 2018
HCSC JO17-1 verslaat hoofdklasser ZAP in oefenwedstrijd PDF Print E-mail
Written by RA   
Sunday, 21 January 2018 11:04

HCSC JO17-1 – ZAP JO17-1   2-1 (2-1)

 

Scoreverloop: 8) 0-1,  21) 1-1 Luke Snoerwang,  31) 2-1 Sonny Uhl

 

Scheidsrechter: Ronald Agema

 

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Davy Kok,  Sem Looij,  Joey Guyken; Sonny Uhl,  Luke Snoerwang,  Stan Bok,  Niels de Bood,  Jim Ortega Slot; Nico van de Berg,  Milan Mulder Wissels: Yorick Boel,  Quinten Zoon

 

De feestdagen zijn weer achter de rug dus startte JO17-1 als enige jeugdteam van HCSC vorige week weer met de training. Zaterdag werd deze eerste trainingsweek van 2018 afgesloten met een oefenwedstrijd tegen de hekkensluiter van de hoofdklasse ZAP, een clash tussen oom en neef Weistra.Met name in de eerste helft was het spel van HCSC van een prima gehalte en leidde het halverwege het duel met 2-1. Ondanks aandringen van ZAP kwam hier na de pauze geen verandering meer in en bleef HCSC aan de goede kant van de score staan.

Met uitzondering van Abdul was HCSC weer eens een keer compleet dus met de eindelijke herstelde Yorick en instromer Nico die na een paar invalbeurten definitief aan de selectie is toegevoegd en met zijn snelheid en bevlogenheid van waarde kan zijn voor zijn nieuwe team.

HCSC was geenszins onder de indruk van de hoofdklassestatus van de tegenstander en schoot fris uit de startblokken met een aantal mogelijkheden als gevolg. Het was dan ook jammer dat de eerste de beste ZAP-aanval wel meteen werd verzilverd maar HCSC liet zich niet ontmoedigen door deze achterstand.

Opnieuw spelend in een 3-5-2 opstelling die tegen Schagen het nodige succes bracht, kwam het halverwege de eerste helft verdiend langszij. Luke was na zijn twee doelpunten in Schagen ook nu weer trefzeker en hoe. Snoeihard schoot hij de bal uit een toch lastige hoek langs de verbouwereerde keeper.

Tien minuten later kwam HCSC zelfs op voorsprong. Een hoekschop van Jim werd door Milan verlengd en van dichtbij door Sonny binnengewerkt. Het was een juiste afspiegeling van de eerste helft waarin ZAP niet al te veel wist klaar te spelen.

Dit veranderde na rust. HCSC werd wat slordiger en ZAP werd dreigender. De Polderse ploeg kreeg een paar dotten van kansen maar omdat het vizier niet op scherp stond bleef HCSC overeind en kon het zelf ook weer een aantal leuke aanvallen laten zien. In de score veranderde echter helemaal niets en zo eindigde dit nuttige oefenduel in een 2-1 zege voor de thuisclub.

Aanstaande zaterdag speelt HCSC opnieuw een oefenwedstrijd en daarvoor komt tweedeklasser Oudesluis naar de Dogger. Een week later moet de al twee keer afgelaste wedstrijd tegen Vios nog worden ingehaald al gaat die wedstrijd helemaal nergens meer om want op 10 februari start namelijk de voorjaarscompetitie.

Naam

Doelpunten

Assists

Lars

0

1

Davy

0

1

Sem

1

1

Joey

0

0

Sonny

1

0

Quinten

0

1

Luke

2

1

Stan

2

2

Niels

1

1

Jim

2

1

Tyrone

2

0

Milan

5

0

Abdul

1

0

Yorick

0

0

Nico

0

0

 
Bestel via deze link!
Sponsoren van HCSC
Banner