Monday, 19 February 2018
HCSC JO17-1 moet Vios op de valreep naast zich dulden PDF Print E-mail
Written by RA   
Friday, 02 February 2018 12:34

Vios W JO17-1 – HCSC JO17-1   2-2 (1-0)

 

Scoreverloop: 17) 1-0,  49) 1-1 Milan Mulder,  62) 1-2 Jim Ortega Slot,  80) 2-2 (pen)

 

Scheidsrechter: Bram de Meij (Uitgeest)

Geel: speler Vios en Stan Bok (HCSC)

Rood: geen

 

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Sonny Uhl (52 Yorick Boel),  Sem Looij,  Joey Guyken; Luke Snoerwang,  Quinten Zoon,  Stan Bok,  Niels de Bood,  Jim Ortega Slot;  Milan Mulder,  Nico van de Berg (52 Abdul Ammoun)

Over twee weken begint de voorjaarscompetitie maar de KNVB had in al haar wijsheid besloten dat HCSC JO17-1 de eerder in dit seizoen niet doorgegane wedstrijd tegen Vios in de najaarsreeks, toch moest inhalen.

Daarom togen we voor deze veredelde oefenwedstrijd naar Warmenhuizen waar de omstandigheden niet bepaald optimaal waren. Zo is bekend dat Vios al jaren een grasmat heeft die die naam eigenlijk niet verdient. Het vettige, ongelijke veld maakt echt voetbal helaas onmogelijk en als er dan ook nog een straffe wind over het complex waait, maakt dat het er niet makkelijker op voor de 22 acteurs.

Hoewel er niets meer op het spel stond lieten beide ploegen vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat zij er toch voor wilde gaan. De thuisclub heeft geen wonderploeg maar aan strijdlust komt het niets tekort. Het duurde dan ook even voordat HCSC een beetje in het ritme wist te komen. Vios bekroonde het overwicht in de beginfase dan ook met een doelpunt toen Sem door het centrum werd geklopt en Lars kansloos werd gelaten door de Vios-spits.

Gelukkig verbeterde het spel van HCSC zienderogen en dat leidde dan ook tot een paar goede aanvallen, onder andere via de razendsnelle Nico die een basisplaats toegewezen had gekregen bij zijn nieuwe werkgever. Tot treffers zou het echter in de eerste helft niet leiden en bovendien moesten we bedacht blijven op de tegenstoten van Vios die, hoewel niet groot in aantal, niet ongevaarlijk waren.

Na de hervatting moest HCSC opboksen tegen de steeds meer toenemende wind maar dat dat niet altijd een nadeel hoeft te zijn bleek al snel. HCSC werd sterker en sterker en beloonde zichzelf met de gelijkmaker. Nico joeg de rechtervleugelverdediger van Vios dusdanig op dat hij de bal moest inleveren aan de HCSC-spits die ogenblikkelijk Jim aan het werk zette. Zijn voorzet werd van dichtbij door Milan binnengewerkt, een prima goal.

Met de verse krachten Yorick en Abdul in de ploeg kwam HCSC na ruim een uur spelen zelfs op voorsprong. Aan de linkerkant werd Appie bereikt die de bal panklaar in de voeten van Jim legde. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde voor de luid bejubelde 1-2.

Met de moed der wanhoop probeerde Vios langszij te komen. Oud-HCSC speler Milad probeerde met zijn snelheid zijn ploeg langszij te brengen maar werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door de beresterke Joey.

Op het moment dat HCSC al dacht de buit binnen te hebben moest het toch de gelijkmaker slikken. Een diepe bal op een van de voorwaartsen van Vios belandde al in de handen van Lars toen Yorick de tegenstander toch nog onderuit haalde. Alhoewel de overtreding buiten het strafschopgebied plaatsvond , besloot de jonge scheidsrechter de Mey (die verder overigens goed leidde) de bal op de stip te leggen. HCSC besloot maar niet te protesteren omdat Yorick anders wellicht  een rode kaart had geriskeerd. Nu kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf. Vanaf 11 meter bezorgde de kleinste Vios-speler zijn ploeg toch nog een punt.

Ondanks het gelijke spel handhaaft HCSC de ongeslagen status die al voor de winterstop werd ingezet. Zaterdag oefenen we tegen FC Den Helder JO16-1 en volgende week starten we de voorjaarscompetitie uitgerekend in en tegen Schagen, een wedstrijd waar HCSC nog goede herinneringen aan heeft.

Naam

Doelpunten

Assists

Lars

0

1

Davy

0

1

Sem

1

1

Joey

0

0

Sonny

1

0

Quinten

0

1

Luke

2

1

Stan

2

2

Niels

1

1

Jim

3

2

Tyrone

2

0

Milan

6

0

Abdul

1

1

Yorick

0

0

Nico

0

0

 
Bestel via deze link!
Sponsoren van HCSC
Banner