Monday, 19 February 2018
HCSC JO17-1 stelt teleur bij nieuwe competitiestart PDF Print E-mail
Written by RA   
Wednesday, 14 February 2018 19:54

Schagen/SRC JO17-1 – HCSC JO17-1   4-2 (2-1)

Scoreverloop: 20) 1-0,  27) 2-0,  36) 2-1 Stan Bok (pen),  51) 2-2 Milan Mulder,  59) 3-2,  76) 4-2 

Scheidsrechter: Lana Metselaar (Koedijk)

Geel: geen

Rood: geen

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger;  Sonny Uhl ,  Sem Looij,  Joey Guyken; Luke Snoerwang,  Quinten Zoon (36 Yorick Boel),  Stan Bok,  Niels de Bood,  Jim Ortega Slot;  Milan Mulder,  Nico van de Berg

Met een uitwedstrijd tegen Schagen/SRC startte HCSC JO17-1 zaterdag de voorjaarscompetitie. Daarin speelt het opnieuw 11 wedstrijden en ontmoet het iedere tegenstander dus maar één keer. De Schager combinatie hadden we ook al in december bezocht en toen behaalde HCSC een klinkende 7-2 overwinning. De teleurstelling was dan ook groot dat we nu na 80 minuten met een 4-2 nederlaag van het veld stapten.

Het duel werd deze keer gespeeld op het kunstgrasveld van SRC . De thuisclub had de eerste wedstrijd kennelijk nog duidelijk op het netvlies staan want vanaf het begin van de wedstrijd was hun strijdlust aanmerkelijk groter dan die van HCSC dat kennelijk van mening was dat het wel goed zou komen.

Dat kwam het die eerste helft echter niet want HCSC zag geen kans zich aan de druk van de gastheren te onttrekken en bovendien wist men nauwelijks op fatsoenlijke wijze een medespeler te bereiken. Het gevolg was dat het onderlinge gemopper toenam en dat komt het voetbal nooit ten goede.

Dat Schagen halverwege de eerste helft de leiding nam was niet meer dan logisch. Een van de voorwaartsen raakte de bal wat gelukkig waardoor deze in de korte hoek plofte. Ongelukkig uitverdedigen van Sem leidde luttele minuten later zelfs een tweede tegengoal op.

HCSC had daar nog niets tegenover kunnen stellen maar kreeg kort voor de rust enige arbitrale hulp. De pas 16 jarige Lana Metselaar oordeelde dat een tackle op Jim niet volgens de regels was en legde de bal op de stip. Hoewel de jeugdige arbiter nog best wat technische foutjes maakte, werden haar beslissingen toch zonder veel gemor geaccepteerd door haar mannelijke leeftijdsgenoten. En ook Schagen/SRC protesteerde niet tegen de strafschop die door Stan koelbloedig werd benut. Zo ging HCSC met een toch iets beter gevoel de rust in.

Tijdens de rust wees James op het vele gezeur dat hij had moeten aanhoren en ook de assistenten Danar en Fabian waren van mening dat HCSC zichzelf hiermee uit de wedstrijd speelde.

Met Yorick in de ploeg voor de aan zijn rug gekwetste Q tapte HCSC na de hervatting inderdaad uit een geheel ander vaatje. Het legde beduidend  meer energie in de wedstrijd en ook het voetbal verbeterde sterk. Ook was de onderlinge acceptatie een stuk groter.

Hiervoor werd HCSC dan ook beloond want na een dikke 10 minuten wist Sem Milan te vinden die vervolgens zijn rol van topscorer bevestigde door de 2-2 af te drukken.

HCSC wilde nu natuurlijk doordrukken maar helaas kreeg het de kous op de kop toen de thuisclub optimaal profiteerde van onnodig balverlies aan Helderse zijde. Met de moed der wanhoop trachtte HCSC nog een puntje uit het vuur te slepen maar toen het kort voor tijd ook nog 4-2 werd, moesten de blauwwitten de vlag strijken.   

Hopelijk was deze nederlaag een incident en zijn we zaterdag thuis tegen Kleine Sluis wel weer 80 minuten bij de les.

Naam

Doelpunten

Assists

Lars

0

1

Davy

0

1

Sem

1

2

Joey

0

0

Sonny

1

0

Quinten

0

1

Luke

2

1

Stan

3

2

Niels

1

1

Jim

3

2

Tyrone

2

0

Milan

7

0

Abdul

1

1

Yorick

0

0

Nico

0

0

 
Bestel via deze link!
Sponsoren van HCSC
Banner