Prima zaterdag voor HCSC JO13-1

Hollandia T JO13-2 – HCSC JO13-1   0-3 (0-2)

Scoreverloop: 20) 0-1 Sem Hoekstra,  26) 0-2 Dimas Zwart,  60 (+3) 0-3 Pablos Woort

Scheidsrechter: T. Beers

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann;  Jeffrey Luiten,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra,  Isis Verwindt;  Jarno Koster,  Owen v.d. Made,  Finn van Zanten;  Dimas Zwart,  Valentino Farrell,  Pablos Woort  Wissel: Dean v.d. Haven

Afgelopen zaterdag werd voor HCSC JO13-1 een prima dagje. Zelf wonnen de blauwwitten in de vroege ochtenduren met 3-0 bij Hollandia T waarna later op de dag medekoploper VVS’46 met 5-3 onderuit ging tegen West Frisia. Met nog drie wedstrijden te gaan is HCSC dus weer alleen aan de leiding gekomen met drie punten voorsprong op het duo VVS en Kleine Sluis.

Zoals gebruikelijk is in dorpen, liepen er ook in het team van Hollandia T weer een aantal flink uit de kluiten gewassen jongens rond. HCSC, dat Finn gelukkig weer snel zag terugkeren in het team, was daar kennelijk door geïmponeerd want in plaats van te kiezen voor verzorgd positiespel, werd veel te snel de lange bal gehanteerd.

De thuisclub had één gevaarlijke speler in de gelederen die het met zijn snelheid de verdedigers van HCSC probeerde lastig te maken maar grote kansen voor beide doelen vielen niet te noteren.

Toch was het HCSC dat na 20 minuten de score opende. Dimas gooide de bal snel in naar Sem. Onze aanvoerder die zich regelmatig met de aanval bemoeide, speelde handig zijn man uit en gaf de keeper het nakijken, 0-1.

Vier minuten voor de pauze verdubbelde HCSC de score. Eindelijk zagen we een soepel lopende combinatie waarbij Owen de vrijlopende Dimas wist te bereiken. Met een fraaie boogbal wist de kleine rechtsbuiten de bal langs de handen van de lange doelman te werken.

Na de rust zag het spel van HCSC er een stuk beter uit. Gelukkig stopten de spelers met de lange bal en werd er veel beter gecombineerd. De beste speler van Hollandia moest helaas de strijd staken toen hij na een overigens correct duel met Sem schreeuwend ter aarde stortte. Na afloop moest hij zelfs worden vervoerd naar het ziekenhuis omdat men vreesde voor een enkelbreuk. We wensen deze jongen langs deze weg veel sterkte toe!!

HCSC kwam dan ook niet meer in gevaar alleen verzuimde het de score op te voeren. Kansen waren er wel voor onder andere Pablos en Isis, die haar schot knap door de keeper gepakt zag worden. In de extra tijd die de ook nu weer prima leidende jonge scheidsrechter toevoegde, besloot Pablos nog eens op avontuur te gaan en hij had wel succes waardoor de score opliep naar 0-3. Jeff had na een vlot lopende aanval ook nog de 0-4 op zijn schoen maar in kansrijke positie schoot de verdediger, die overigens een prima wedstrijd speelde, naast.

De komende drie weken zal er niet worden gevoetbald want pas op 11 mei wordt de competitie hervat. Uit de resterende 3 wedstrijden moet HCSC nog 7 punten halen om de kampioensvlag in top te kunnen steken, te beginnen op 11 mei met een lastige uitwedstrijd tegen DTS.

Naam Doelpunten Assists
Owen 17 8
Valentino 9 1
Pablos 8 5
Dimas 7 8
Jeff 7 3
     
Sem 6 7
Jeff 5 2
Dean 2 2
Devin 2 0
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Isis 0 0
Finn 0 0