Veel sterker HCSC JO13-1 toch met lege handen

Succes JO13-1 HCSC JO13-1   3-1 (1-1)

Scoreverloop: 7) 1-0,  14) 1-1 Valentino Farrell,  47) 2-1,  55) 3-1

Scheidsrechter: H. Helder

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann,  Dimas Zwart,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra, Isis Verwindt;  Jarno Koster,  Owen v.d. Made,  Dean v.d. Haven;  Devin van Schooneveld,  Jeffrey Luiten,  Pablos Woort  Wissel: Valentino Farrell

Na twee maanden rust was het dan eindelijk weer zover. HCSC JO13-1 mocht hel voetbalveld weer betreden voor het spelen van een competitiewedstrijd. We zijn ingedeeld in een nieuwe poule waarvan de winnaar naar de 1e klasse kan promoveren. De eerste tegenstander was Succes dat in de najaarsreeks nog in de derde klasse uitkwam.

Dat voetbal soms onrechtvaardig kan zijn, bleek wel op deze vroege morgen want hoewel HCSC wel 80% balbezit had, was het toch de thuisclub die via de counter genadeloos toesloeg, 3-1.

Onder zeer winderige omstandigheden startte HCSC zonder de zieke Finn en Mitchel. Het begin zag er veelbelovend uit maar de eerste de beste keer dat Succes zich aan het front meldde, was het direct raak. Dat liet HCSC zich niet gebeuren en binnen het kwartier was het alweer gelijk. Na een knappe actie van Pablos schoot Valentino de verdiende 1-1 binnen.

Ondanks het grote overwicht slaagde HCSC er niet in om in de eerste helft afstand te nemen en dus moest het maar na de pauze gebeuren.

In de tweede helft was het krachtsverschil nog groter en Succes moest steeds meer gokken op de counter. Dat spelletje ligt ze wel want ze hebben voorin een paar snelle, handige jongens rondlopen die het verschil kunnen maken.

Bij HCSC stak helaas weer een oude kwaal de kop en dat is het moeilijk tot scoren kunnen komen. Jesse had pech dat zijn afstandsschot tegen de paal kwam, Owen kon een harde voorzet van Pablos onvoldoende onder controle krijgen en Pablos mikte van dichtbij naast na een vlot lopende aanval.

En ja, een oud gezegde luidt: “als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander het wel” en tot grote frustratie van HCSC gebeurde dat ook nu want tot twee keer toe wist Succes een counter doeltreffend af te ronden zonder dat HCSC daar iets tegenover wist te stellen. Hierdoor eindigde dit eerste duel in een 3-1 nederlaag en was de teleurstelling na afloop groot.

Zaterdag krijgen we weer een nieuwe kans als Flevo op bezoek komt. Dit team heeft in een lagere najaarscompetitie alles met zeer grote cijfers gewonnen maar verloren afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd met 3-1 van Kleine Sluis. Er liggen dus kansen voor HCSC.

Naam Doelpunten Assists
Owen 7 7
Jesse 6 2
     
Valentino 6 0
Sem 4 3
Pablos 4 2
Jeff 2 2
Devin 2 0
Dimas 1 3
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Dean 1 0
Isis 0 0
Finn 0 0