JO11-01 training met Alex Pama

De competitie van 2019 zat er al op voor de jeugd van JO11-01. Bij gebrek aan een vaste trainer hebben zij meerdere andere trainers gehad van andere teams en ouders die “even” tijd vrij hadden (het team heeft een hoog ouder werkt onregelmatig gehalte). Uitkijken naar het begin van 2020 was dus al een feit. Toen Veronique Kater in “de app” kwam dat haar broer Alex naar NL kwam en een training  wilde verzorgen samen met zijn assistent TAKA werd er digitaal enthousiast op gereageerd. Na een aantal data’s gewisseld te hebben bleven er 7 kinderen over die konden komen (agenda’s van de jeugd zitten rond de kerstdagen vol) op woensdag 18 december om 17:00 uur!

Wat hebben we genoten van een professionele  aanpak USA style. De eerste 30 minuten zijn ze niet van hun 1M2 afgekomen en hebben zowel links als rechtsbenige oefeningen gedaan. Trainer Herman was er ook bij en gaf aan een paar mooie tips en trucs mee te pakken voor zijn tea JO08-2. Daarna mochten ze ruimer spelen en elkaar links aanspelen en rechts aannemen en visaversa. Een mooie opbouw en blije gezichten na 60 minuten zonder aandacht verlies van team JO11-01. Kon het maar altijd zo gaan gaven ze aan. Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk onze vrijwilligers zijn bij HCSC die dit, niet net als coach Alex betaald doen, maar alles met liefdewerk en oud paper enthousiast de kinderen week in week uit aan het trainen en coachen zijn.

De training werd afgesloten met “goody’s from “LIFE UNIVERSITY ” Georgia USA. Waar Alex Pama trainer/coach is. Dank je wel Alex, de kinderen (en ouders) hebben ervan genoten. (Arnold Kater, vader van Luuk)

Alex Pama (Bethesda23 november 1972) is een Amerikaans voetbalcoach en voetbalbestuurder.

Op vierjarige leeftijd vertrok Pama met zijn familie naar Den Helder. Dit vanwege het werk van zijn vader: deze was marineofficier. Op 22-jarige leeftijd verhuisde hij weer naar de Verenigde Staten waar hij later bondscoach van Arkansas werd. Later vertrok hij naar Atlanta waar hij gedurende zes jaar zijn eigen voetbalschool exploiteerde.[1] In de zomer van 2006 werd Pama aangesteld als algemeen directeur van SC Cambuur. Onder zijn leiding werkte de club zich op tot een top 5-club in de Eerste divisie. In 2009 promoveerde de club bijna naar de Eredivisie: in een strafschoppenserie bleek Roda JC sterker. Bij Cambuur vertrok hij, na het overlijden van vriend en geldschieter Jan Riedstra en vanwege familieredenen, in januari 2011. In 2013 werkte Pama voor een Amerikaans sportmarketingbureau. Voor zijn tijd bij SC Cambuur heeft hij onder meer gewerkt bij AZ Alkmaar. Hij bekleede tevens diverse bestuursfuncties binnen de KNVB en Jupiler League.

Pama werkt als trainer-coach van Life University in Atlanta[2]

Hartelijke groeten, Arnold Kater