HCSC 2 behoudt de aansluiting met top reserve 1e klasse

HCSC 2 heeft zaterdag erg goede zaken gedaan door te winnen in en tegen Castricum 2. Op een zeer matig veld wist HCSC de eerste uit overwinning van het seizoen te behalen en ging met een 3-1 overwinning op zak terug naar Den Helder.

HCSC begon zwak aan het duel. Er was weinig beleving en in de duels was de thuisclub sterker en door veel foute keuzes en matige passes kwam HCSC redelijk vroeg in de wedstrijd al op een 1-0 achterstand.

Toen HCSC na 12 minuten ook nog eens centrale verdediger Björn Meijerink met een liesblessure zag uitvallen moest HCSC dus ook al vrij vroeg wisselen. Remco Vet was degene die de positie van Meijerink overnam en vervulde die taak, vooral in de tweede helft, uitstekend in.

HCSC kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd en kwam ook verdiend op 1-1. Een gegeven penalty werd in de 32e minuut onberispelijk binnengeschoten door Levi Hoelandt.

De tweede helft was van HCSC kant stukken beter. Weliswaar ging nog niet alles goed maar de drive en passie om deze wedstrijd te winnen was zichtbaar terug. Dat leverde dan ook flink wat overtredingen op en vooral van Castricum kant ging het vaak op het randje en misschien wel erover. De vier gele kaarten voor Castricum hadden dan ook misschien wel een andere kleur verdiend. HCSC liet zich niet uit de wedstrijd halen en bleef vol overgave spelen en kwam dan ook verdiend op 2-1. Één op één met de Castricumse doelman faalde Patrick Vet niet.

Toen ook Levi Hoelandt in de 65e minuut het veld moest verlaten, moest er creatief geschoven worden. Nevin Provily betrad het veld en speelde 25 prima minuten. De man die vorige week thuis tegen Huizen de wedstrijd in het slot gooide deed dat vandaag weer. In de 84e minuut kwam hij over de rechterkant door en schoot binnen de 16 de bal schuin in de verre hoek, eindstand 1-3.

Volgende week speelt HCSC 2 om 12.00 thuis tegen koploper ZOB 2.

Castricum 2 – HCSC 2     1-3 (1-1)

Scheidsrechter: Rozenblad

Opstelling HCSC: Putters – Meijerink (12e R.Vet) – Damen – Janki – la Croes – Hoelandt (65e Provily) – Greeve – van der Molen – Tomasouw – P.Vet – Kuurman

Scoreverloop: 8e 1-0, 32e 1-1 (pen. Hoelandt), 58e 1-2 (P.Vet), 84e 1-3 (Provily)

Gele kaarten: Buijnsters (Castricum), Bakker (Castricum), Boon (Castricum), Settels (Castricum), Greeve (HCSC)

Rode kaarten: geen

De beelden van deze wedstrijd zijn te zien op voetbal tv