HCSC 2 ook in de hoofdstad te sterk voor Ajax

HCSC 2 heeft ook in Amsterdam de zegereeks doorgezet. Na de 3-1 thuisoverwinning werd het ook, onder de rook van de Arena, 3-1 voor HCSC en die eindstand was al bij rust bepaald.

De snelste goal van de competitie is hoogstwaarschijnlijk afgelopen zaterdag wel gemaakt op Sportpark de Toekomst. HCSC begon furieus aan het duel met Ajax 3 en kwam al na 11 seconden op 0-1. Cross Tomasouw kreeg de diepe bal van Levi Hoelandt, liep zijn tegenstander voorbij en kon de bal breed leggen op Patrick Vet. Vervolgens was het een koud kunstje voor Vet om de 0-1 op het scorebord te zetten en het meegereisde HCSC publiek laten juichen.

Dat Ajax wat moeite had met deze vroege achterstand lieten ze duidelijk blijken. De Amsterdammers maakte in de 1e helft veel overtredingen waarvan diverse over het randje waren. HCSC liet zich daardoor niet beïnvloeden, creëerde in het eerste kwartier zeker 3 100% kansen en had de wedstrijd al vroeg in het slot kunnen gooien.  Na 22 minuten kon HCSC de score uitbouwen. Rik Kaper gooide de bal in, Tim Kuurman verlengde en Patrick Vet kon 1 op 1 met de keeper de score uitbouwen, 0-2.

HCSC liet na de 0-2 Ajax wat meer in de wedstrijd komen. Het spel werd rommelig, de communicatie minder en in de passing was het bij de blauw witte ploeg niet zorgvuldig. Toen het in de 36e minuut 1-2 werd leek Ajax weer terug in de wedstrijd te komen maar nog geen minuut later was het verschil al weer twee.

Opnieuw Tomasouw ging op een diepe bal waarbij hij volledig onderste boven werd gelopen door de doelman van Ajax. Scheidsrechter Karamat Ali kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Tim Kuurman legde aan en bepaalde de ruststand op 1-3.

Na rust werd het spelbeeld er niet beter op. Ajax probeerde HCSC onder druk te zetten en HCSC richtte zich vooral op verdedigen. In de 66e minuut had Ajax zomaar terug in de wedstrijd kunnen komen. Chaos in de 16 meter leverde de Amsterdammers een 100% kans op maar keeper Lars Putters voorkwam met een katachtige reactie dat Ajax er nog een heet half uurtje van had kunnen maken.

HCSC creëerde eigenlijk vrij weinig maar gaf ook weinig meer weg, waardoor de 6e zege op rij in 2020 een feit was, 1-3.

Ajax 3 – HCSC 2   1-3 (1-3)

Scheidsrechter: Karemat Ali (Amsterdam)

Opstelling HCSC: Putters – Damen – R.Vet – Kaper (66e Zoon) – Dalmeijer (18e Janki) – Hoelandt (26e Holswilder) – van der Molen – Greeve – Tomasouw (70e Bok) – P.Vet – Kuurman (68e Provily)

Gele kaarten: Smits, van den Horn (Ajax)

Rode kaarten: geen