HCSC 2 verdiend naar kwartfinale beker, na uitschakeling Hoofdklasser WV-HEDW 2

HCSC 2 heeft voor een flinke verrassing gezorgd in het bekertoernooi, door in de 1/8 finale reserve Hoofdklasser WV-HEDW 2 uit te schakelen. Op Sportpark Middenmeer, in Amsterdam, eindigde het duel, na een 1-1 ruststand, in een 1-3 overwinning voor de huidige nummer 3 uit de reserve 1e klasse HCSC 2.

Voor de 2e week op rij reisde HCSC af naar de hoofdstad. Nadat vorige week in de competitie Ajax 3 aan de zegekar gebonden werd stond ditmaal het bekertreffen met, het op het hoogste niveau uitkomende, WV-HEDW 2 op het programma. Voor het Helderse team een mooie testcase om te kijken hoe het niveau er een klasse hoger uitziet.

Met een lastige wind over het veld begon HCSC niet goed aan het duel. Het eerste schot na 2 minuten van Kenny Holswilder was weliswaar nog op doel gericht maar daarna kwamen veel passes bij de blauw-witte ploeg niet aan, positioneel klopte het niet en de Amsterdamse tegenstander wilde HCSC vroeg onder druk zetten. Als de thuisclub aan voetballen toekwam, was het ook een gevaarlijke tegenstander. Dat bleek ook al na 12 minuten. Bij een aanval over de linkerkant werd er niet voldoende ingegrepen en daardoor kon de linker aanvaller zomaar de 16 meter insnijden. Uit een toch nog wel lastige hoek joeg hij de bal hoog in de verre hoek langs keeper Lars Putters, 1-0.

Dat de helderse ploeg niet snel in paniek raakt is een gegeven en na zo’n 25 minuten kwam ook HCSC wat beter in de wedstrijd. De combinaties op het middenveld liepen wat beter en met de hardwerkende Gianno Sirvania en Cross Tomasouw voorin kon HCSC wat meer op de helft van de tegenstander voetballen.

Op slag van rust deelde HCSC een tik uit aan WV-HEDW. Tomasouw tikte op een meter of 25 van het doel de bal slim langs zijn tegenstander, versnelde en schoot de bal verwoestend langs keeper Coen Offerman, ruststand 1-1.

De tweede helft was van HCSC zijde aanzienlijk beter. De druk op de thuisclub nam toe en de combinaties liepen wat soepeler. Toen in de 62e minuut opnieuw Tomasouw kon doorlopen op de Amsterdamse keeper deed hij het ditmaal met zijn linker. De assistent scheidsrechter van WV-HEDW had buitenspel geconstateerd maar scheidsrechter Kristiaan Schimmel ging daar niet in mee en keurde de goal goed, 1-2.

WV-HEDW moest dus, met nog een half uur op de klok, in de achtervolging maar HCSC kwam niet echt meer in de problemen en voerde de score zelfs nog op. Gajim la Croes kreeg in de 82e minuut de bal in de voeten, versnelde naar het strafschopgebied en schoot de bal, via een Amsterdamse verdediger in de verre hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Scheidsrechter: K. Schimmel (Amsterdam)

Opstelling HCSC: Putters – Damen – R.Vet – van Steen – Kaper (70e Janki) – Holswilder – Bok (71e Zoon) – la Croes – Greeve – Sirvania – Tomasouw

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen