HCSC 2 verovert 2e periodetitel na 6-2 winst op WV-HEDW

Amsterdam is HCSC de laatste weken goed gezind. Na overwinningen op Ajax en WV-HEDW 2 (beker) werd er afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij gewonnen in de hoofdstad. Door de ruime 6-2 overwinning op het 3e team van WV-HEDW én de verrassende nederlaag een paar kilometer verderop van Swift (0-1 tegen BOL) pakte HCSC zeer verdiend de 2e periode.

HCSC begon goed aan het duel. Na 2 minuten opende Kenny Holswilder de score op een assist van O19 speler Jimmy Ortega Slot en 20 minuten later was de stand al 0-2 door een goal van Patrick Vet. Na de snelle voorsprong zakte het niveau van de bezoekers wat weg. Veel ballen kwamen niet aan, werd er snel balverlies geleden en doordat WV-HEDW wat opportunistischer ging spelen kreeg de thuisploeg wel wat kansen.

In de tweede helft leek HCSC de controle volledig kwijt te raken. De toch wel gehavende ploeg uit Den Helder (4 blessures en 2 afwezigen) en de vlak voor rust opgelopen blessure van Jeroen Damen (kreeg de bal snoeihard op de zijkant van het gezicht) moest HCSC na rust zonder wissels verder en kwam mede daardoor onder druk te staan. In de 60e minuut kreeg HCSC dan ook de 1-2 om de oren. Daarna leek de Amsterdamse ploeg door te drukken met een schot op de kruising en voorlangs maar in het laatste half uur was HCSC in elke aanval zeer trefzeker. Na de 1-3 van Vet was het nog geen minuut later alweer 2-3 en nadat de doorgebroken Vet bewust werd neergehaald en scheidsrechter Kool voordeel gaf had Ortega Slot de 2-4 op zijn schoen. Ortega Slot schoot de bal tegen de keeper, dus meer als een corner en een gele kaart voor de WV-HEDW verdediger leverde het HCSC niet op. Vanuit de corner sloeg HCSC wel direct toe. In een scrimmage, in de 16 meter, belandde de bal via de knie van Cross Tomasouw achter de doellijn. De keeper trachtte de bal nog achter de lijn vandaan te trekken maar de scheidsrechter stond er kort op en zag de bal achter de lijn, 2-4.

In de laatste 5 minuten ging HCSC nog even los. Ortega Slot beloonde zijn competitiedebuut in de reserve 1e klasse met een goal. Één op één met de keeper ronde de aanvaller met een onvervalste punter af en zette de 2-5 stand op het scorebord.

In de blessuretijd bepaalde HCSC met de beste aanval van de wedstrijd, in overtal, de eindstand op  2-6.

HCSC is aan een indrukwekkende reeks bezig. In 2020 werd er nog niet verloren, de kwartfinale van de beker bereikt (11 april tegen Ajax 2 thuis) en werd afgelopen zaterdag de 2e periode verovert na de 7e competitieoverwinning op rij. Dus HCSC is na 2 promoties op rij nu ook verzekert van nacompetitie voor promotie naar de reserve Hoofdklasse.

Tot slot nog dank aan scheidsrechter Johan Jensch, uit Almere, die de Helderse ploeg uit de brand hielp als assistent scheidsrechter, bij afwezigheid van Jeremy.

WV-HEDW 3 – HCSC 2 eindstand 2-6 (0-2)

Scheidsrechter: Kool (Hilversum)

Opstelling HCSC: Putters – Damen (46e van Belzen) – Looij – Molenaar – Kaper – van der Molen – Holswilder – Greeve – Tomasouw – Ortega Slot – P.Vet

Gele kaarten: Nienhuis, Muijsenberg (WV-HEDW)

Rode kaarten: geen