HCSC gaat weer naar Dana Cup

We zijn al enige tijd bezig met de voorbereiding dus de hoogste tijd om iedereen er van op de hoogte te brengen dat HCSC in 2020 weer met twee jeugdteams gaat deelnemen aan het toernooi om de Dana Cup in het Deense Hjörring.

Wij zijn vanaf 1986 al 15 keer present geweest op dit evenement dat ondertussen is uitgegroeid tot één van de grootste jeugdtoernooien ter wereld. Vorig jaar deden meer dan 1000 teams mee uit bijna 50 landen.

HCSC, dat voor het laatst deelnam in 2015, zal in Denemarken worden vertegenwoordigd door de teams van JO15-1 en JO13-1.

Wij vertrekken op zondag 19 juli 2020 en hopen een week later weer in Den Helder terug te keren. De reis zal worden gemaakt met een touringcar van de firma Offerman en we zullen in Denemarken worden ondergebracht in een school. HCSC houdt een traditie in ere en zal, zoals we dat al jaren gewend zijn, slapen in de basisschool van Horne, een klein dorpje 12 kilometer ten noorden van Hjörring.

Op maandagavond vindt de officiele start van het toernooi plaats met een openingsmars van alle deelnemende teams door de stad, eindigend in het plaatselijke stadion van Hjörring dat onlangs drastisch is gerenoveerd. In het stadion vinden allerlei festiviteiten plaats met optredens van artiesten.

Het voetbaltoernooi zelf begint op dinsdag waarbij alle teams in poules van 4 teams worden ingedeeld. Deze poulewedstrijden vinden plaats op dinsdag en woensdag. Er wordt dagelijks gespeeld van 7.30 – 21.30 uur op zo’n 65 velden op diverse complexen in en rond Hjörring.

De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de winnaarsronde, de nummers 3 en 4 gaan door naar de verliezersronde. Vanaf dat moment geldt een afvalsysteem.

Naast het voetbal is er genoeg ruimte voor andere activiteiten. Zo hebben alle deelnemers gratis toegang tot het zwembad, is er vanaf dinsdag dagelijks kermis en is er iedere avond een disco in een grote tent.

Per dag worden er 3 maaltijden geserveerd. Omdat HCSC buiten Hjörring slaapt, is het ontbijt ’s-morgens in de school, de overige maaltijden vinden plaats in de Vendiahallen, een grote sporthal dicht bij de velden in Hjörring.

Uiteraard kost zo’n reis geld en we gaan allerlei acties ondernemen om de kosten voor iedereen zo veel mogelijk te drukken. De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden en bestond uit een penaltywedstrijd. Diverse spelers hadden hun uiterste best gedaan om sponsors te benaderen en er waren zelfs jongens die dik over de 100 euro binnen wisten te halen waardoor ze al bijna een derde deel van de totale reissom mogen aftrekken.

Op 14 januari willen we graag spelers en hun ouders bijpraten over de reis en het verdere verloop van de acties en verzoeken iedereen deze datum nu al in de agenda’s te reserveren. Op deze avond proberen we ook bewegende beelden te tonen zodat iedereen een klein beetje idee krijgt hoe het er in Denemarken toegaat. Ook is er natuurlijk volop gelegenheid tot het stellen van aanvullende vragen. De avond wordt gehouden in de kantine en begint om 19.00 uur.