HCSC JO13-1 nog een zege verwijderd van kampioenschap

HCSC JO13-1 –  FC Den Helder JO13-2   3-0 (2-0)

Scoreverloop: 6) 1-0 Pablos Woort,  30 (+2) 2-0 Valentino Farrell,  38) 3-0 Jesse Kramer

Scheidsrechter: D. Martis

Opstelling HCSC: Duncan Hickmann;  Jeffrey Luiten,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra,  Isis Verwindt; Jarno Koster,  Owen v.d. Made,  Finn van Zanten;  Dimas Zwart,  Pablos Woort,  Devin van Schooneveld  Wissels: Dean v.d. Haven,  Valentino Farrell

Na een duidelijke en vrij eenvoudige 3-0 zege op FC Den Helder is HCSC JO13-1 nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap. Dit had al deze zaterdag behaald kunnen worden maar de wedstrijd van vorige week tegen DTS werd pal voor rust gestaakt door de scheidsrechter. Nog steeds onbegrijpelijk want er was geen moment sprake van een vervelende sfeer maar, de arbiter zat duidelijk niet lekker in zijn vel. Overigens keek HCSC op moment van affluiten wel tegen een 1-0 achterstand aan.

Met FC Den Helder had HCSC nog een appeltje te schillen want in de najaarscompetitie werd met maar liefst 6-2 verloren in waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van dit seizoen voor HCSC. Dat wilden de blauwwitten zich geen tweede keer laten gebeuren en vanaf het eerste fluitsignaal zaten zij er bovenop en lieten FC Den Helder zien dat er voor hen vandaag niets viel te halen.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak. Pablos had weer een van zijn dagen dat alles lukte en van dichtbij wist hij de doelman te verschalken. 1-0. HCSC bleef domineren maar het enige verwijt dat het team kon worden gemaakt was dat het de score niet uitbreidde. Kansen waren er genoeg maar de bal wilde er niet in. Van FC Den Helder hadden we weinig te duchten. De ploeg speelde in deze derby een beetje mat waardoor zij dan ook maar zelden gevaarlijk wisten te worden.

In de extra tijd van de eerste helft werd HCSC toch nog beloond. Een mooi steekpassje van Sem bracht Tino in stelling. Deze passeerde de keeper en liep de bal in het verlaten doel. Met deze verdiende 2-0 mocht HCSC aan de limonade.

Al vlot in de tweede helft was het duel definitief beslist. Een afgeslagen bal na een corner werd door centrale verdediger Jesse ineens op de pantoffel genomen. De keeper zag het knap gedrukte schot van zo’n 30 meter te laat komen en kon niet anders doen dat de bal uit het net halen.

Helaas verzuimde HCSC hierna verder uit te lopen. 5-0 of 6-0 zou een heel normale uitslag geweest zijn maar doelpunten vielen er in  deze sportieve match niet meer te noteren. De concurrenten VVS en Kleine Sluis speelden tegen elkaar gelijk waardoor Wieringermeer nu zelfs tweede staat. Zaterdag moet het gebeuren als HCSC de wedstrijd van het seizoen speelt tegen VVS. Bij winst kan de vlag in top en hoeft ook de gestaakte wedstrijd tegen DTS niet meer te worden uitgespeeld.

De stand aan kop is momenteel:

De stand aan kop is momenteel:

  1. HCSC  9-22
  2. Wieringermeer  10-21
  3. VVS’46  10-20
  4. Kleine Sluis     10-20
Naam Doelpunten Assists
Owen 16 8
Valentino 10 1
Pablos 9 5
Jesse 8 3
Dimas 7 8
     
Sem 6 8
Jeff 5 2
Dean 2 2
Devin 2 0
Mitchel 1 1
Jarno 1 0
Finn 1 0
Isis 0 0