HCSC JO13-1 sluit seizoen af met toernooiwinst

Het zal de laatste jaren niet vaak zijn voorgekomen dat er zo laat in het seizoen nog werd gevoetbald maar afgelopen zaterdag 22 juni sloot HCSC JO13-1 het seizoen af met een toernooi bij Kleine Sluis. Na het succes in de competitie zette het team de lijn moeiteloos door en wist dan ook de 1e plaats in de wacht te slepen. Daarvoor moest het de volgende wedstrijden afwerken:

FC Den Helder JO13-1 – HCSC JO13-1   0-5

Scoreverloop: 0-1 Owen v.d. Made,  0-2 Owen v.d. Made,  0-3 Valentino Farrell,  0-4 Valentino Farrell,  0-5 Dimas Zwart

HCSC moest het op dit toernooi doen zonder keeper Duncan en Devin. Omdat er geen andere doelmannen beschikbaar waren, trok Jarno de keepershandschoenen aan en werd het team aangevuld met de JO12-1-spelers Danar en Odin. Beide spelers pasten zich moeiteloos aan en speelden prima mee in het team. Tot slot was Dana aan de technische staf toegevoegd.

FC Den Helder trad aan met een mix van JO13-2 en JO12-spelers en deze hadden geen schijn van kans tegen een goed spelend HCSC. Met de regelmaat van de klok werd de score opgevoerd en de teller stopte uiteindelijk bij 5-0. Een goede start dus van de dag.

ZAP JO13-1 – HCSC JO13-1   0-1

Scoreverloop: 0-1 Dimas Zwart

ZAP was een oude bekende voor HCSC. In de najaarsreeks was de ploeg uit Breezand bij de eerste 3 geeindigd en had het de sprong gemaakt naar de 1e klasse. Wel wist HCSC in november van ZAP te winnen.

Het werd nu een spannende wedstrijd met HCSC als iets betere ploeg. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door een doelpunt van Dimas die een pass van Tino stijlvol binnenschoot. HCSC dus na twee wedstrijden de volle buit.

HCSC JO13-1 – Kleine Sluis JO13-1   0-1

Scoreverloop: 0-1

In de laatste wedstrijd tegen Kleine Sluis (bekend uit de voorjaarscompetitie) had HCSC aan een gelijkspel genoeg voor de toernooiwinst. Kleine Sluis had verloren van ZAP en gewonnen van FC Den Helder en moest dus met flinke cijfers winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de eerste plaats.

Kleine Sluis, dat enigszins versterkt was, drong HCSC flink terug en het was voor HCSC dat er nauwelijks uit wist te komen, dan ook een kwestie van tegenhouden. Lange tijd lukte dat de defensie en ook Jarno wist er met handen en vooral voeten het nodige uit te houden maar 5 minuten voor tijd scoorde Kleine Sluis dan toch de verdiende, naar later bleek winnende treffer. Dit was echter niet genoeg om eerste te worden en omdat ZAP in hun laatste wedstrijd notabene verloor van FC Den Helder, ging de toernooiwinst toch op doelsaldo naar HCSC.

De volgende spelers droegen bij aan dit succes:

Jarno Koster,  Jeffrey Luiten,  Jesse Kramer,  Sem Hoekstra,  Isis Verwindt,  Dean v.d. Haven,  Owen v.d. Made,  Finn van Zanten,  Dimas Zwart,  Valentino Farrell,  Pablos Woort,  Danar Ali,  Odin de Haan

Na de prijsuitreiking werden trainer Cees en assistent Ronald (ook wel bekend als Willem) door de ouders en spelers verrast met een emmer vol lekkernijen als dank voor hun inspanningen het afgelopen seizoen. Dit werd door beide heren natuurlijk bijzonder op prijs gesteld. Trainer Cees gaat samen met zijn gezin ons land binnenkort verlaten om te gaan werken op Sint Maarten. We wensen hen heel veel geluk toe in hun nieuwe omgeving en hopen hen natuurlijk nog een keer terug te zien.

Zo komt er een einde aan een prachtig seizoen waarin HCSC steeds beter ging voetballen. De inzet op de trainingen was in de meeste gevallen optimaal en diverse spelers zag je gewoon groeien met het kampioenschap als beloning.

Sommige spelers blijven nog in de JO13 terwijl het overige deel van de spelers naar de JO15 gaat. We wensen iedereen veel plezier de komende jaren en hopen dat iedereen de positieve lijn doorzet.

Tot slot wil ik alle ouders bedanken voor hun steun afgelopen seizoen. Altijd stonden zij klaar voor ons en er waren nooit problemen met het vervoer naar de uitwedstrijden. Menig team kan daar een voorbeeld aan nemen.

We wensen iedereen een heel plezierige vakantie toe, niet na te hebben opgemerkt dat er aanstaande zaterdag nog een training op het programma staat voor de nieuwe JO15-groep.