HCSC JO15-1 blijft meetellen na winst op Bergen

Bergen JO15-2 – HCSC JO15-1   2-4 (1-2)

Scoreverloop: 3) 0-1 Abyonie Flawtantie, 22) 1-1, 33) 1-2 Jesse Kramer, 42) 1-3 Abyonie Flawtantie, 45) 2-3, 69) 2-4 Abyonie Flawtantie

Scheidsrechter: Lucas Sterk

Opstelling HCSC: Christopher Witte; Gijs Tuik, Sem Hoekstra, Bink Keizer, Isis Verwindt; Martijn de Bruin, Gino v.d. Bovenkamp, Silas Oostra; Abyonie Flawtantie, Selina Mulder, Jesse Kramer Wissels: Elias Azimi, Daan Koorn, Jeffrey Luiten

HCSC JO15-1 is na de winst, afgelopen zaterdag in en tegen Bergen, in de race gebleven voor een plaatsje in de top van de ranglijst. Bergen dat hun eerste ontmoetingen met grote cijfers had gewonnen, moest zich nu met 2-4 gewonnen geven tegen de gasten uit Den Helder.

Tussen de palen stond alweer onze derde keeper van dit seizoen. Na Jaimy en Thijmen mocht nu de andere keeper van JO15-2, Chris, het doel verdedigen.

HCSC startte overtuigend en zoals al diverse malen is gebeurd, lukte ook nu weer want na ruim 2 minuten spelen kwamen we al op voorsprong. Na een pass van Gino was de defensie van Bergen niet berekend op de snelheid van Abyonie die het karwei koel afmaakte.

Dat was Bergen niet gewend en de thuisploeg kon dan ook maar moeilijk op gang komen. Daarentegen speelde HCSC in de openingsfase leuk voetbal en zagen we goede combinaties. Tot doelpunten leidde dit niet en daarom was het een teleurstelling dat het eerste schot van Bergen richting HCSC-doel direct een treffer opleverde.

Het spel van HCSC oogde hierna wat rommeliger maar wist het toch uit een dood spelmoment weer op voorsprong te komen. Aan de rechterzijde mocht Silas een vrije trap nemen die door de Bergen-spelers werd gemist. Hierdoor werd Jesse in de gelegenheid gesteld om met een volley voor de 1-2 ruststand te tekenen. Beelden van dit doelpunt zijn terug te zien in de groepsapp.

Ook de tweede helft begon HCSC weer goed en met zijn tweede treffer van de middag zorgde Abyonie met een geplaatst schot voor de 1-3. Helaas kwam Bergen kort hierna weer terug in de race, opnieuw via een schot van afstand dat via de vingertoppen van Chris doel trof.

De minimale voorsprong moest door HCSC met man en macht verdedigd worden en ondanks het soms wat chaotische spel, lukte dat redelijk met een hoofdrol voor centrale verdediger en gelegenheidsaanvoerder Sem die een dijk van een wedstrijd speelde en dat voor iemand die pas onlangs 13 jaar is geworden.

HCSC had trouwens ook pech dat de vlagger van Bergen de spanning niet helemaal aankon en diverse aanvallen van HCSC onterecht afvlagde. Het duurde dan ook tot de voorlaatste minuut alvorens HCSC de wedstrijd definitief in het slot gooide. De assist was deze keer van Jeff en wederom Abyonie mocht de trekker overhalen.

Een lastige tweede helft maar toch al met al een verdiende overwinning. Zaterdag mogen we weer thuis aan de bak. We krijgen dan bezoek van het nog puntloze BOL. Drie punten moeten dus weer mogelijk zijn maar we mogen natuurlijk geen tegenstanders onderschatten.

 

 

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 7 2
Gijs 3 1
Jesse 3 1
Gino 1 4
Martijn 1 0
Daan 0 1
Selina 0 1
Silas 0 1
Jeff 0 1