HCSC JO15-1 doet zichzelf te kort in derby

FC Den Helder JO15-2 – HCSC JO15-1.  3-3 (1-1)

Scoreverloop: 20) 1-0,  22) 1-1 Daan Koorn, 45) 1-2 Daan Koorn, 59) 1-3 Gino v.d. Bovenkamp, 60) 2-3,  65) 3-3

Scheidsrechter: Richard van Steijn

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Bink Keizer, Elias Izimi; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Ronald van Veen; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik.  Wissels: Fabian Carmona, Luca Buijs

Tien minuten voor tijd leek HCSC JO15-1 de buit binnen te hebben in de derby tegen FC Den Helder. Op dat moment kwam het op een 1-3 voorsprong. Helaas ging het toch nog mis en wist de thuisclub nog langszij te komen.

Naast de langdurig uitgeschakelde Silas (komt dit seizoen niet meer in actie) moesten we het deze keer ook stellen zonder de vakantie vierende Isis en de geblesseerde Selina. Gelukkig waren de JO13-spelers Fabian en Luca bereid om direct na hun wedstrijd bij ons aan te sluiten zodat we toch over 2 wissels konden beschikken.

Een derby brengt kennelijk toch altijd wat extra spanning met zich mee en dat was dan ook zowel in als buiten het veld te merken. Na een wat slap begin kwam HCSC er steeds beter in en de eerste kans was dan ook voor Jesse die echter over de bal heen trapte. Aan de andere kant was het na zo’n 20 minuten wel raak. Jaimy beoordeelde een hoge voorzet vanaf links niet naar wens waardoor de bal simpel kon worden binnengekopt.

De reparatiewerkzaamheden lieten niet lang op zich wachten want 2 minuten later werd een hoekschop van Martijn

 door de laatste tijd veel scorende Daan ook met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Deze 1-1 bleef tot aan de rust gehandhaafd.

Na de pauze nam HCSC steeds meer het initiatief en was het goed om te zien dat Fabian en Luca moeiteloos meedraaiden met hun oudere teamgenoten. Luca mocht zelfs een assist op zijn naam schrijven want na 10 minuten was zijn pass op Daan dusdanig zuiver dat onze captain wederom tot scoren kwam.

HCSC bleef de bovenliggende partij en kreeg ook kansen op een hogere score. Dat lukte uiteindelijk met nog ruim 10 minuten op de klok. De vallende kopbal van Jesse had al een beter lot verdiend maar de keeper kon net redding brengen. Op de rebound van Gino had hij echter geen verweer, 1-3.

Helaas scoorde FC Helder een minuutje later alweer de aansluitingstreffer. Jaimy, die niet zijn gelukkigste wedstrijd keepte, stond niet goed opgesteld bij een diepe bal en was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven.

De gastheren roken bloed en kwamen zowaar nog langszij Jaimy kon bij een hard schot nog wel redding brengen maar moest een rebound toestaan die de 3-3 eindstand betekende, een score waarmee HCSC niet kreeg waar het recht op had.

We staan nu weer 3 weken stil maar op 29 februari gaan we met een volle bus naar het Utrechtse de Meern voor een duel in de achtste finale van het bekertoernooi. Een week later hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Schagen United.

Naam.          Doelpunten.         Assists

Abyonie                  16                     5

Daan                       12                      8

Gijs                            8                      5

Jesse                         8                      5

Gino                          6                      7

Selina                        3                      2

Sem                           3                      1

Silas                           2                      3

Martijn                     2                      3

Jeff                            2                      1

Bink                           1                      1

Ronald                      1                      1

Jaimy                         1                      0

Elias                           0                      0

Isis                              0                      0

Reinder                     7                      3

Yoeri                          1

Luca                           0                      1