HCSC JO15-1 knokt zich na rust langs AFC’34

AFC’34 JO15-3 – HCSC JO15-1   2-4 (2-2)

Scoreverloop: 18) 1-0, 26) 2-0, 28) 2-1 Reinder Bos, 31) 2-2 Abyonie Flawtantie, 42) 2-3 Abyonie Flawtantie, 66) 2-4 Daan Koorn

Scheidsrechter: Dean Molenkamp

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Sem Hoekstra, Martijn de Bruin, Isis Verwindt; Daan Koorn, Reinder Bos, Silas Oostra; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik Wissels: Elias Azimi, Gino v.d. Bovenkamp, Bink Keizer

In een wedstrijd met twee gezichten is HCSC JO15-1 er wederom in geslaagd drie punten in de wacht te slepen. In Alkmaar moest daar tegen het lastige AFC’34 wel een 2-0 achterstand voor worden verwerkt, een opzet waarin HCSC na een intens gespeelde tweede helft, uiteindelijk slaagde, 2-4.

Op een zwaar veld had HCSC voor de pauze moeite om in de wedstrijd te komen. De passing was steeds onzorgvuldig, de balaannames slordig en ook was AFC steeds een stapje eerder bij de bal dan de HCSC-spelers. In de voorhoede had de thuisploeg bovendien een aantal gevaarlijke jongens rondlopen die het ons lastig maakten.

Halverwege de eerste helft geep HCSC onvoldoende in bij een snelle tegenstoot hetgeen een 1-0 achterstand betekende, korte tijd later gevolgd door een tweede tegentreffer. Dat had HCSC dit seizoen nog maar zelden meegemaakt en gelukkig wist Reinder de achterstand al snel te verkleinen toen hij een strakke pass van Gijs op juiste waarde schatte. Drie minuten later was het zelfs al weer gelijk. Eindelijk liet HCSC een goed opgezette aanval zien met Abyonie als eindstation. Daan was hier de aangever. Aby had kort daarvoor overigens in vrije positie gemist dus kwam dit doelpunt goed uit.

Op verzoek van Arno stak HCSC na rust veel meer energie in de wedstrijd. Het was misschien niet altijd mooi om te zien maar HCSC knokte zich volledig in de wedstrijd en wist het initiatief naar zich toe te trekken. Dat leidde al vroeg in de tweede helft tot een 3-2 voorsprong. Na een heuse scrimmage voor het doel zag Abyonie uiteindelijk kans de bal over de doellijn te frommelen.

Hierna ontspon zich een boeiend duel waarin HCSC kansen kreeg om de score uit te breiden. Helaas werden de soms prima aanvallen niet bekroond met een doelpunt. Ook AFC liet zich niet onbetuigd en kwam een paar keer gevaarlijk door maar Jaimy was in bloedvorm en voorkwam tot twee keer toe een treffer. Voor de rest wist de verdediging met een uitblinkende Bink aan het hoofd, zijn zaakjes elke keer te klaren.

Vier minuten voor tijd besliste HCSC de wedstrijd toch definitief. Op aangeven van Jesse zorgde Daan met een overigens houdbaar schot voor de 2-4 eindstand. Een zege waar HCSC hard voor had moeten vechten maar die mede daardoor heel veel voldoening gaf.

Tot besluit nog even iets anders. De wedstrijd stond onder leiding van een pas 14-jarige scheidsrechter, leeftijdsgenoot van de spelers dus. De wijze waarop deze Dean echter het duel floot was bewonderenswaardig. Hij had een natuurlijk overwicht, was zeer duidelijk in zijn beslissingen, die hij ook regelmatig verbaal toelichtte en zorgde er voor dat er 70 minuten lang geen wanklank viel. Een verdiend applaus van de HCSC-ouders was dan ook na afloop zijn deel. Dat applaus was er ook voor de 13-jarige assistent-scheidsrechter van AFC (ook een jeugdfluitist) die op perfecte wijze zijn werk langs de lijn uitvoerde. Werkelijk een genot om dit te mogen meemaken.

Zaterdag moet het dan gebeuren als we in Schoorl op bezoek gaan bij het nog ongeslagen Duinrand. We zijn benieuwd.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 14 5
Gijs 7 4
Jesse 6 5
Daan 4 5
Gino 3 5
Selina 2 1
Jeff 2 1
Sem 2 1
Jaimy 1 0
Martijn 1 0
Silas 0 3
     
Reinder 7 3
Yoeri 1 0