HCSC JO15-1 mag zich uitleven tegen zwak LSVV

HCSC JO15-1 – LSVV JO15-2   10-0 (4-0)

Scoreverloop: 6) 1-0 Abyonie Flawtantie, 11) 2-0 Gijs Tuik, 19) 3-0 Gijs Tuik, 27) 4-0 Martijn de Bruin, 44) 5-0 Jesse Kramer, 48) 6-0 Gijs Tuik, 60) 7-0 Abyonie Flawtantie, 67) 8-0 Abyonie Flawtantie, 67) 9-0 Gino v.d. Bovenkamp, 70) 10-0 Jesse Kramer

Scheidsrechter: Bendrix Polonius

Opstelling HCSC: Thijmen de Vries; Elias Azimi, Sem Hoekstra, Jeffrey Luiten, Isis Verwindt; Gijs Tuik, Selina Mulder, Silas Oostra; Abyonie Flawtantie, Gino v.d. Bovenkamp, Jesse Kramer Wissels: Martijn de Bruin, Bink Keizer

Zonder dat de echte topvorm was vereist, hebben de spelers van HCSC JO15-1 zich zaterdag kunnen uitleven tegen LSVV. De Langedijkers, die de competitie al waren begonnen met een 9-0 nederlaag, moesten van HCSC zelfs nog een doelpunt meer incasseren, 10-0.

Zonder aanvoerder Daan begon de dag met uitleg over het toernooi in Denemarken en een fotosessie. De wedstrijd zelf liet al vanaf de eerste minuut een groot verschil in kwaliteit zien waarbij het vooral eenrichtingsverkeer richting LSVV-doel was. Na de vlotte 1-0 van Abyonie was de tweede treffer tekenend voor het verweer van de gasten. Gijs gaf een bal die het midden hield tussen een voorzet en een schot waardoor de keeper zo verrast werd dat hij de bal over zich heen in het doel zag stuiteren. Mogelijkheden om de score uit te breiden liet HCSC liggen omdat het erg slordig was in de afronding. Toch was het opnieuw Gijs die de 3-0 aantekende en zorgde Martijn op aangeven van Abyonie voor de 4-0 ruststand.

Ondanks de ruime voorsprong kleefden er toch nog wel wat slordigheden aan het spel van HCSC en we waren benieuwd hoe dat zou uitpakken met de stevige wind tegen in de tweede helft. Het duurde even voordat de scoringsmachine weer op gang kwam maar Jesse brak de ban door voor 5-0 te zorgen uit een assist van Selina die eerder in de wedstrijd al de onderkant van de lat had geraakt. Gijs voltooide vervolgens zijn hattrick met de zesde treffer van de morgen.

In de laatste 10 minuten gaf HCSC nog even vol gas en wisten we in de dubbele cijfers te komen. Abyonie maakte er twee op rij waarna ook Gino eindelijk het net vond. Hij gaf diverse goede steekpassjes maar was deze morgen wat ongelukkig in de afwerking en was dus blij met zijn doelpuntje. In de slotseconden maakte Jesse de 10 vol, altijd een mooie score.

Het lijkt er op dat er in onze klasse sprake is van een behoorlijk verschil tussen de bovenste en de onderste ploegen gezien de hoge uitslagen van afgelopen weekend. HCSC kan zaterdag laten zien waar het thuis hoort als het op bezoek gaat bij het nog ongeslagen Bergen.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 4 2
Gijs 3 1
Jesse 2 1
Gino 1 3
Martijn 1 0
Daan 0 1
Selina 0 1

Teamfoto:

Bovenste rij v.l.n.r. Selina, Elias, Jesse, Jaimy, Gijs, Abyonie en Martijn

Onderste rij v.l.n.r. Sem, Isis, Gino, trainer Arno, assistent-scheidsrechter Ronald, Bink, Jeffrey en Silas