HCSC JO15-1 met speels gemak naar derde bekerronde

Grasshoppers JO15-1 – HCSC JO15-1   1-5 (0-3)

Scoreverloop: 9) 0-1 Reinder Bos, 26) 0-2 Reinder Bos, 29) 0-3 Reinder Bos, 43) 0-4 Reinder Bos, 63) 0-5 Yoeri Carsjens, 66) 1-5

Scheidsrechter: Rob Maas

Opstelling HCSC: Mart Koorn; Bink Keizer, Sem Hoekstra, Martijn de Bruin, Isis Verwindt; Reinder Bos, Yoeri Carsjens, Ronald van Veen; Gijs Tuik, Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer; Wissels: Jeffrey Luiten, Yorell Milop

HCSC JO15-1 heeft zich zaterdag kinderlijk eenvoudig weten te plaatsen voor de volgende bekerronde. In Hoogwoud werd Grasshoppers met ruime cijfers verslagen, 1-5.

Het was behoorlijk puzzelen om een volwaardig team op te kunnen stellen. De herfstvakantie had zijn tol geeist wat tot de absentie van Elias, Daan en Gino leidde en dus ook coach Arno en bovendien was de blessurelijst waarop alleen de naam van Jaimy stond uitgebreid met de namen van Silas en Selina. Met dank aan de invallers Mart, Ronald, Yoeri, Yorell en Reinder stonden er gelukkig toch 13 namen op het wedstrijdformulier.

Grasshoppers was dit seizoen nog ongeslagen en had slechts 1 keer een gelijkspel moeten toestaan in de competitie. Dat weerhield HCSC er niet van om direct het initiatief te nemen en de thuisclub onder druk te zetten. De openingstreffer kon dan ook niet uitblijven en kwam op naam van Reinder die de perfecte steekpass van Ronald op waarde schatte, de keeper omspeelde en rustig afdrukte, 0-1.

Grasshoppers, dat ook verre van compleet was, kwam slechts een enkele keer in de buurt van het HCSC-doel dat deze keer werd verdedigd door Mart van JO13-1. Diverse keren liet hij zien een talentvolle keeper te zijn die rust uitstraalt en door zijn lengte heerst in de lucht. Samen met zijn verdediging loste hij zijn zaakjes bekwaam op.

Voor Reinder werd het een feestelijke dag want nog voor rust wist hij een zuivere hattrick te voltooien. De 0-2 werd gescoord na een plaatje van een aanval waarbij Reinder de bal uiteindelijk ontving van balgoochelaar Yorell die zich een ware plaag toonde voor zijn tegenstanders. Op aangeven van Jesse was het opnieuw Reinder die de ruststand op 0-3 bepaalde.

Het duurde niet lang in de tweede helft of het was andermaal raak. Jeff stuurde Reinder weer eens op pad en ja hoor, het was weer bingo, 0-4. Na deze treffer bleef HCSC heer en meester al werd het wel in verdedigend opzicht wat vrijgeviger. De kansen voor Grasshoppers werden echter door Mart in de kiem gesmoord en aan de andere kant prikte HCSC er nog eentje bij. Volgens eigen zeggen was het voor doelpuntenmaker Yoeri zijn eerste treffer sinds zijn E-pupillentijd.

Vier minuten voor tijd deed Grasshoppers dan toch wat terug omdat HCSC wat gas terugnam maar uiteraard kwam de overwinning geen moment in gevaar. Arno moet na deze wedstrijd vrezen voor zijn positie want Benno en Ronald kunnen de macht wel eens gaan overnemen. Of dat zaterdag al het geval is moet blijken als we op bezoek gaan bij hekkensluiter Hollandia T. Op papier een makkelijke opgave maar gemakzucht kan een valkuil zijn voor de blauwwitten die het langere tijd zullen moeten stellen zonder Selina maar waarschijnlijk maakt wel doelman Jaimy zijn rentree. 

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 8 2
Gijs 4 3
Jesse 3 1
Gino 2 4
Selina 2 1
Jeff 2 1
Martijn 1 0
Daan 0 2
Silas 0 1
Sem 0 1