HCSC JO15-1 sluit najaarscompetitie af met grote zege

HCSC JO15-1 – HSV JO15-2   11-0 (7-0)

Scoreverloop: 12) 1-0 Martijn de Bruin, 17) 2-0 Abyonie Flawtantie, 21) 3-0 Sem Hoekstra, 25) 4-0 Jesse Kramer, 27) 5-0 Daan Koorn, 35) 6-0 Daan Koorn, 35 (+1) 7-0 Gino v.d. Bovenkamp, 50) 8-0 Daan Koorn, 54) 9-0 Ronald van Veen, 60) 10-0 Bink Keizer, 68) 11-0 Selina Mulder

Scheidsrechter: Roël Rijzinga

Opstelling HCSC: Mart Koorn; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Elias Azimi; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik   Wissels: Sem Hoekstra, Selina Mulder, Ronald van Veen

Om de eerste plaats in de najaarscompetitie nog te kunnen bereiken, stond HCSC voor de onmogelijke opdracht om tegen HSV uit Heiloo 28 doelpunten te maken. Natuurlijk was dat een onmogelijke opgave maar tegen de wel heel erg zwakke tegenstander kwam HCSC toch in de dubbele cijfers en scoorde het 11 keer. Opmerkelijk was wel dat deze 11 doelpunten door liefst 9 verschillende spelers werden gemaakt.

Eindelijk waren we weer met 14 spelers. Alleen werd de afwezige doelman Jaimy vervangen door Mart die na afloop rillend van de kou de kleedkamer instapte. Op deze gure zaterdagmorgen trof hij een tegenstander die in 70 minuten tijd tot geen enkel schot op doel kwam dus moest Mart het stellen met wat terugspeelballetjes. Silas moest het duel geblesseerd vanaf de tribune bekijken en voor hem in de plaats was Ronald ingehuurd.

Het duurde even voordat de score werd opengebroken. Pas na een kleine 12 minuten was het raak. Vanaf de tribune zag Silas goedkeurend dat ook Martijn zijn kunstje beheerste door een hoekschop in één keer in het doel te draaien.

Vanaf dat moment ging het hard. Op aangeven van Daan wist Abyonie na een paar weken van droogte weer eens het net te vinden. Met een bekeken schot van 20 meter zorgde Sem voor doelpunt 3 waarop het de beurt was aan Jesse die de voorzet van Ronald op waarde schatte, 4-0.

Hierna was het de beurt aan de zeer actieve Daan die met een krachtige kopbal een hoekschop van Martijn achter de doelman werkte. Ook doelpunt nummer 6 was van onze aanvoerder waarop ook Gino een duit in het zakje deed en de ruststand op 7-0 bepaalde.

Ook na de pauze was het eenrichtingsverkeer al duurde het even voordat de score werd uitgebreid. Dat werd mede veroorzaakt doordat HCSC nu tegen de harde wind moest opboksen maar na een kwartier zorgde Daan toch voor de 8-0. Hierna mocht ook Ronald zijn eerste doelpunt voor JO15-1 aantekenen door op aangeven van Martijn raak te prikken.

We waren benieuwd wie de 10e goal voor zijn rekening mocht nemen. Om dit goed te kunnen duiden moeten we een aantal jaren terug in de tijd toen onze Bink nog een klein Binkje was en als pupil een doelpunt wist te scoren. Met een zuiver schot van afstand wist hij nu op de drempel van 2020 dit kunststukje te herhalen met een fraai afstandsschot. Vervolgens liep Bink terug alsof het de doodnormaalste zaak was wat hij had gedaan.

Kort voor tijd bepaalde de gelukkig weer herstelde Selina de eindstand op 11-0. Door deze uitslag kwam HCSC in punten gelijk met Alcmaria dat echter meer doelpunten wist te produceren. HCSC verloor op de eerste speeldag van de ploeg uit Alkmaar maar zette daarna een indrukwekkende reeks neer met 11 overwinningen op rij. Helaas werden de resultaten tegen LSVV en Hollandia T geschrapt omdat zij zich terugtrokken hetgeen HCSC 28 doelpunten scheelde. Toch zette de ploeg een prima resultaat neer en mag het na de winterstop een klasse hoger gaan acteren.

Het eerste deel van het seizoen werd met dank aan Ed Janse afgesloten met het eten van pannenkoeken in de instructiekamer van HCSC, in aanwezigheid van sponsor Gerrit Kooy die nu ook voor het team inloopshirts heeft laten aanschaffen waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.

We wensen iedereen fijne feestdagen toe en hopen iedereen weer op 6 januari te begroeten bij de eerste training. 

Naam Doelpunten

 

Assists

 

 

Abyonie 15 5
Daan 9 8
Jesse 8 5
Gijs 8 4
Gino 5 6
Sem 3 1
Selina 3 1
Silas 2 3
Martijn 2 2
Jeff 2 1
Bink 1 1
Jaimy 1 0
Isis 0 0
Elias 0 0
     
Reinder 7 3
Ronald 1 1
Yoeri 1 0