HCSC JO15-1 steelt drie punten in matige topper

Duinrand S. JO15-1 – HCSC JO15-1   0-1 (0-0)

Scoreverloop: 70) 0-1 Silas Oostra

Scheidsrechter: Tim Koppes

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Sem Hoekstra, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Elias Azimi; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik Wissels: Martijn de Bruin, Silas Oostra

Voetbal kan soms een erg onlogische sport zijn. Dat bewees HCSC JO15-1 afgelopen zaterdag door het duel met het nog ongeslagen Duinrand S in de laatste minuut in haar voordeel te beslissen. Verdiend was het allerminst maar terecht had HCSC daar geen boodschap en aanvaardde het de drie punten dankbaar.

De eerste helft op een opnieuw zwaar bespeelbaar veld was van een matig gehalte. Beide ploegen wisten tot nu toe veel doelpunten te maken maar nu maakten zij er een rommelig duel van waarbij de ballen vaak lukraak werden weggeschoten. Duinrand had wel een paar leuke spelers in de gelederen maar zij kwamen slechts tot een kans die door Jaimy werd verijdeld. Ook HCSC liet in aanvallend opzicht weinig zien en moest het doen met mogelijkheden voor Abyonie en Daan, overigens zonder succes. De logische ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft slaagde HCSC er nauwelijks in om de bal langer dan 2 tellen vast te houden en daaruit putte de thuisclub moed. Het zocht meer de aanval en Sem moest de longen uit zijn lijf schreeuwen om zijn ploeggenoten bij de les te houden. Er deden zich enkele hachelijke situaties voor bij het HCSC-doel maar zelfs voor open doel slaagde Duinrand er niet in de bal binnen te werken. HCSC kreeg slechts één goede mogelijkheid maar Abyonie had zijn vorm achtergelaten in Den Helder en miste jammerlijk.

De wedstrijd leek derhalve in 0-0 te eindigen maar daar dacht Silas anders over. In de laatste minuut mocht hij aan de rechterzijde nog een hoekschop nemen. De keeper van Duinrand, die tot dan toe een zeer betrouwbare had gemaakt, verkeek zich geheel op de indraaiende corner en via zijn vingertoppen verdween de bal bij de tweede paal in de bovenhoek. HCSC werd natuurlijk gek van vreugde want hoewel het totaal niet verdiend was maakte niemand zich daar bij de blauwwitten natuurlijk druk om.

De handen konden twee minuten later omhoog toen de jonge scheidsrechter afblies. Door dit resultaat heeft HCSC nu minder verliespunten dan Duinrand en kan het in punten gelijk komen met Alcmaria Victrix. De Alkmaarders beschikken echter over een veel beter doelsaldo omdat HCSC natuurlijk de 28 doelpunten tegen LSVV en Hollandia T moest inleveren.

Zaterdag wacht ons trouwens ook geen makkie want dan komt nummer 4 Koedijk op bezoek.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 14 5
Gijs 7 4
Jesse 6 5
Daan 4 5
Gino 3 5
Selina 2 1
Jeff 2 1
Sem 2 1
Silas 1 3
Martijn 1 0
Joey 1 0
     
Reinder 7 3
Yoeri 1 0