HCSC JO15-1 verslaat ook Winkel na geweldige eerste helft

HCSC JO15-1 – Winkel JO15-1   3-0 (2-0)

Scoreverloop: 10) 1-0 Abyonie Flawtantie, 22) 2-0 Reinder Bos, 60) 3-0 Gijs Tuik

Scheidsrechter: Pieter Collet

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Elias Azimi, Sem Hoekstra, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Silas Oostra; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik   Wissels: Jeffrey Luiten, Reinder Bos

Na het schuttersfeest tegen Hollandia T stond nu voor HCSC een serieuzere wedstrijd op het programma. Het ongeslagen Winkel kwam namelijk op bezoek en dat beloofde dus weer eens een echte wedstrijd.

HCSC liet echter zien dat er momenteel heel veel zelfvertrouwen in de ploeg aanwezig is want in een bijna foutloos gespeelde eerste helft werd de basis al gelegd voor de uiteindelijke 3-0 overwinning.

Het was waarschijnlijk wel even wennen voor Winkel want in hun eerste duels hadden ze nauwelijks tegenstand ondervonden. Vanaf minuut 1 denderde HCSC echter over de gasten heen met uitstekend combinatiespel en een hartverwarmende inzet. Het liet Winkel geen moment in het spel komen en de eerste kansen ontstonden dan ook al spoedig. Nadat Gijs na een mooie aanval het doel te hoog had gezocht, was het na een kleine 10 minuten raak. Na een fraaie aanval zag Jesse op rechts Abyonie vrijlopen die geen moment aarzelde en de keeper met een hard schot kansloos liet.

Ook na deze treffer bleef het eenrichtingsverkeer richting Winkel-doel en langs de kant zaten we vol verbazing te kijken naar het spel dat HCSC op de mat legde. Het enige dat de ploeg misschien kon worden verweten was dat het de score niet verder opvoerde en dat er soms iets te lang werd gewacht met schieten.

Toch zou de tweede treffer volgen. Met een bekeken pass vond Silas de in de ruimte sprintende Reinder die vervolgens zijn faam als schutter meer dan waar maakte door de score te verdubbelen.

Na deze treffer kregen we te maken met de weergoden. De hemelsluizen werden geopend boven het HCSC-complex en de wind nam plotseling toe tot windkracht 7. Deze omstandigheden kenmerkten ook de tweede helft waardoor het kijkspel er iets minder op werd. Toch kwam HCSC niet in de problemen omdat de achterhoede er bovenop zat en er bovendien bij de blauwwitten geen enkele zwakke schakel rondliep. Toch moet je altijd bedacht blijven op een tegenstoot maar bij de enige geslaagde aanval van Winkel was Jaimy op zijn post.

Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Abyonie ging op rechts prima door. Gijs wilde zijn voorzet in eerste instantie inkoppen bij de tweede paal maar doordat hij een duwtje in zijn rug kreeg viel de bal voor zijn voeten en was het toch raak, 3-0.

Met deze stand was HCSC dik tevreden al was Gijs nog dicht bij een tweede treffer maar de paal stond dit in de weg.

Zo heeft HCSC weer een moeilijke hindernis overwonnen en maakt het zich op voor weer een thuiswedstrijd want zaterdag komt Succes op bezoek. Overigens is HCSC weer drie punten kwijt want na LSVV heeft nu ook Hollandia T zich teruggetrokken. Dat scheelt HCSC niet allen 6 punten maar ook nog eens 28 doelpunten. De KNVB zou dit toch niet meer moeten toestaan halverwege een competitie.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 11 5
Gijs 7 3
Jesse 6 5
Gino 3 5
Daan 3 4
Selina 2 1
Jeff 2 1
Martijn 1 0
Jaimy 1 0
Silas 0 3
Sem 0 1
     
Reinder 6 3
Yoeri 1 0