HCSC JO15-1 wint eerste oefenwedstrijd

HCSC JO15-1 – HSV Sport JO15-1   5-4 (1-3)

Scoreverloop: 1) 1-0 Jesse Kramer, 21) 1-1, 27) 1-2, 33) 1-3, 41) 2-3 Martijn de Bruin, 45) 3-3 Gijs Tuik, 51) 4-3 Selina Mulder (pen), 54) 4-4, 55) 5-4 Jesse Kramer

Scheidsrechter: IJsbrand Haagsma

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Gijs Tuik, Sem Hoekstra, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Silas Oostra; Martijn de Bruin, Selina Mulder, Jesse Kramer Wissel: Jeffrey Luiten

De vakantie zit er weer op dus zijn we vorige week weer gestart met de trainingen. HCSC JO15-1 bestaat uit een selectie van 14 spelers, 10 spelers uit het oude team en 4 spelers die zijn doorgeschoven vanuit de JO13-1. Na een weekje trainen o.l.v. de trainers Arno en Benno met assistentie van Ronald (Willem) speelden we zaterdag een oefenwedstrijd tegen HSV Sport uit Hoorn. Bij HCSC ontbraken nog Abyonie en Elias dus moesten we met z’n twaalven doen onder warme omstandigheden.

HCSC startte voortvarend want de eerste de beste aanval leverde na 50 seconden al een 1-0 voorsprong op via Jesse. Het spel van HCSC zag er in het eerste gedeelte van de wedstrijd verzorgd uit en we kregen ook wat kansen op een hogere score. Toch was het HSV Sport dat de rollen omdraaide. De handschoenen van Jaimy waren nog wat glad want tot twee keer moest hij het antwoord schuldig blijven op een Hoorns schot. Toen HSV Sport er kort voor rust ook nog 1-3 van maakte, gingen sommige koppies bij HCSC al een beetje hangen.

In de rust wist Arno zijn team echter toch weer zodanig op te peppen dat ze als herboren uit de kleedkamer kwamen en direct druk wisten te zetten op het HSV Sport-doel. Dat leidde al spoedig tot de aansluitingstreffer van Martijn en ook de gelijkmaker, op naam van verdediger Gijs liet niet lang op zich wachten.

Na een kwartier spelen nam HCSC zelfs brutaal de leiding. Een handsbal in het strafschopgebied van de gasten werd bestraft met een penalty die door Selina hard en hoog werd binnengeschoten,. Deze stand bleef slechts kort op het bord staan want de tegenstander wist weer langszij te komen maar HCSC had direct het antwoord klaar want Jesse frommelde de 5-4 over de lijn.

In het laatste kwartier wist HCSC soms met kunst en vliegwerk stand te houden maar de ploeg hield stand en daardoor werd de overwinning door een 100% inzet over de streep getrokken. Voor de spelers die vorig seizoen in JO15-1 speelden, was het zelfs de eerste overwinning van 2019.

De trainers hadden in deze wedstrijd goede dingen gezien en natuurlijk ook nog puntjes die aandacht nodig hebben maar daar gaan we uiteraard aan werken op de trainingen. Woensdag spelen we zware oefenpot tegen Nieuwe Niedorp JO16-1 waarna we zaterdag starten met de eerste officiele wedstrijd van het seizoen als we het voor de beker opnemen tegen Succes.