HCSC JO15-1 zeer moeizaam langs laagvlieger Succes

HCSC JO15-1 – Succes JO15-1   3-1 (1-1)

Scoreverloop: 29) 1-0 Sem Hoekstra (pen), 31) 1-1 Gijs Tuik (e.d.), 62) 2-1 Sem Hoekstra, 66) 3-1 Abyonie Flawtantie

Scheidsrechter: Jesse de Boer

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Sem Hoekstra, Martijn de Bruin, Isis Verwindt; Elias Azimi, Gino v.d. Bovenkamp, Silas Oostra; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik Wissel: Daan Koorn

Hoe soepel vorige week de wedstrijd tegen Winkel verliep, hoe moeizaam werden deze keer de drie punten gepakt van het in de onderste regionen verkerende Succes. Pas in de slotfase zag HCSC kans om het verschil te maken en werd het toch nog 3-1.

Omdat Selina nog steeds vanaf de kant moest toekijken en ook Bink ontbrak, deden we het deze zaterdag met 12 man. HCSC en Succes hadden elkaar ook al ontmoet voor de beker en toen had HCSC geen kind aan de Wieringers. Succes had daar blijkbaar van geleerd want zij zetten nu heel vroeg druk op de HCSC-spelers waardoor de thuisclub de grootste moeite had om het spel te maken. Weliswaar had HCSC het meeste balbezit maar eenmaal bij het doel aangekomen was het zeer besluiteloos en slordig.

Het was dan ook tekenend voor de eerste helft dat er een strafschop aan te pas moest komen om de score open te breken. Gijs kreeg een klein duwtje in de rug en dat was voor de prima leidende scheidsrechter Jesse reden om de bal op de stip te leggen. Sem liet zich het buitenkansje om eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken, niet ontnemen en schoot feilloos raak.

Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Een vrije trap van Succes leek een prooi te worden voor de uitlopende Jaimy. Onderweg beroerde Gijs echter de bal met zijn hoofd waardoor deze over onze doelman in het doel verdween, 1-1.

Voor rust leek HCSC nog op 2-1 te komen maar doelpuntenmaker Daan werd terecht betrapt op hands en we weten dat sinds dit seizoen aanvallend hands, indien er een scoringskans is, altijd bestraft wordt.

In de tweede helft voerde HCSC de druk op want het zou toch niet gebeuren dat tegen deze tegenstander punten zouden worden verspeeld. Maar naarmate de tweede helft vorderde begon Succes er steeds meer in te geloven dat er iets te halen viel.

Maar Succes had vandaag buiten Sem gerekend want opnieuw was het onze laatste man die acht minuten voor tijd succesvol was uit een dood spelmoment. Op ongeveer 25 meter van het doel mocht onze aanvoerder een vrije trap nemen. Hoewel de Succes-doelman voldoende lengte had, vloog de bal toch hoog over hem heen in het doel.

Het opgeluchte HCSC wist zelfs nog een derde treffer te scoren. Tegen het harde schot van Abyonie, bij wie vandaag weinig wilde lukken, moest de keeper opnieuw het antwoord schuldig blijven en dus kwam HCSC met de schrik vrij.

De komende weken worden belangrijk voor HCSC dat nu de betere ploegen gaat ontmoeten, te beginnen zaterdag met de lastige uitwedstrijd tegen AFC’34.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 12 5
Gijs 7 3
Jesse 6 5
Gino 3 5
Daan 3 4
Selina 2 1
Jeff 2 1
Sem 2 1
Jaimy 1 0
Martijn 1 0
Silas 0 3
     
Reinder 6 3
Yoeri 1 0