HCSC JO9-1: A4T Zaalvoetbaltoernooi

Op uitnodiging van Voetbalschool Accademy 4 Talents deed HCSC JO9-1 mee aan een zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi vond plaats in sporthal “De Brug”, de thuishaven van MSV Zeemacht.

Het toernooi was een mooie afsluiter voor de spelers na een bewogen eerste half jaar. De opzet van het toernooi was een poule van 3 teams met (op papier) een thuis- en uitwedstrijd. 4 wedstrijdjes van 10 minuten. HCSC was ingedeeld bij JVC JO9-1 en FC Den Helder JO9-3. Al snel werd er gesproken over een Helders Jeugdkampioenschap.

Met name JVC JO9-1 was een angstgegner. 3 weken geleden werd er namelijk op het veld nog verloren van de Julianadorpers.

Wedstrijd 1: HCSC JO9-1 – FC Den Helder JO9-3

Even wennen is het wel. In plaats van (kunst)gras een houten ondervloer. De bal rolt wat sneller en het spel is ook wat sneller. HCSC begint heel sterk aan de wedstrijd en FC Den Helder heeft daar weinig tegen over te stellen. Doelman Kai komt 2x in actie. Kane en Nick scoren en daarmee zijn de eerste 3 punten een feit.

Kane     1-0

Nick      2-0

Wedstrijd 2: JVC JO9-1 – HCSC JO9-1

De tweede wedstrijd is een heel stuk spannender. Het spel golft op en neer met kansen voor beide ploegen. Beide keepers moeten meerdere malen ingrijpen en doen dit goed. Het is uiteindelijk Nick die het enige doelpunt maakt en daarmee zorgt dat ook deze wedstrijd wordt gewonnen.

Nick       0-1

Wedstrijd 3: FC Den Helder JO9-3 – HCSC JO9-1

Hetzelfde beeld als wedstrijd 1. FC Den Helder is niet bij machte om een vuist te maken en HCSC kan naar hartenlust aanvallen. Het resulteert in een mooie 0-4 overwinning. Grote man is Don, met 2 doelpunten.

Don       0-1

Nick       0-2

Kane     0-3

Don       0-4

Wedstrijd 4: HCSC JO9-1 – JVC JO9-1

De laatste wedstrijd. Een gelijkspel was voldoende om groepswinnaar te worden. Maar JVC had nog 1 wedstrijd te goed en begint zeer goed aan de wedstrijd, met de 0-1 als gevolg. Don brengt vervolgens de spanning terug met de gelijkmaker. Het is echter JVC dat uitloopt naar 1-3. In de laatste seconde tikt Luc nog de 2-3 binnen.

Don       1-1

Luc        2-3

Voor de groepswinst was HCSC dus afhankelijk van het resultaat tussen JVC en FC Den Helder. Om over HCSC heen te gaan, moest JVC met meer dan 3 doelpunten verschil winnen. Helaas voor HCSC, wint JVC met 4-0 en worden op doelsaldo (met 1 doelpunt meer dan HCSC) groepswinnaar.

Ondanks dat er geen prijs werd gewonnen, was het een mooie ervaring voor de jongens en stiekem hopen we op een jaarlijkse traditie in het eerste weekend van de kerstvakantie.

We bedanken Academy 4 Talents voor de organisatie van dit mooie toernooitje.