HCSC JO9-1 begint 3e competitiereeks met overwinning

HCSC JO9-1 is de eerste wedstrijd na de winterstop goed begonnen. Op eigen veld werd er gewonnen met 5-3 van vv Nieuwe Niedorp JO9-1.

Waar de jeugd normaal gesproken op het gras aantreedt op de zaterdagmorgen, werd er vandaag op het kunstgrasveld gevoetbald. Dit omdat de competitie eerder is begonnen en het op het tijdstip van de aftrap nog schemerig is.

Fris was het ook, maar gelukkig was er weinig wind en dus prima omstandigheden om te voetballen.

HCSC had wel even nodig om wakker te worden in de deze eerste match na de winterstop. Bij vlagen wordt er goed gevoetbald, maar veel passes komen niet aan en ballen springen van de voetjes. Ook de paal en de goed keepende doelman van Nieuwe Niedorp staan een paar keer in de weg. Het is dan ook Nieuwe Niedorp dat na een minuut of 5 op voorsprong komt.

Alhoewel HCSC goed verdedigd en een paar keer uitbreekt, is het Nick die pas na 12 minuten de bal oppikt aan de linkerkant van het veld en de 1-1 scoort.
Nog geen minuut later ligt de bal echter alweer in het netje aan de andere kant, 1-2.

Nu blijkt HCSC wel wakker te zijn. Kane neemt het team bij de hand en scoort eerst de 2-2, daarna de 3-2 op aangeven van Jaivey, gunt vervolgens de goal aan Demian (4-2) en maakt vlak voor rust zelf de 5-2.

De tweede helft zijn beide teams meer aan elkaar gewaagd. HCSC valt iets meer aan, maar heeft soms moeite de bal uit de eigen verdediging weg te krijgen. Dit leidt uiteindelijk nog tot een tegendoelpunt, maar daar blijft het bij. De wedstrijd wordt afgesloten bij een 5-3 eindstand.

HCSC JO9-1 – vv Nieuwe Niedorp JO9-1, Sportpark de Dogger, 25 jan 2020

5-3 (ruststand 5-2)

0-1 Nieuwe Niedorp

1-1 Nick

1-2 Nieuwe Niedorp

2-2 Kane

3-2 Kane (assist Jaivey)

4-2 Demian(assist Kane)

5-2 Kane

5-3 Nieuwe Niedorp