HCSC JO9-1 BEWAART VUURWERK VOOR DECEMBER

HCSC JO9-1 heeft met overtuigende cijfers laten zien wie er de baas was in de wedstrijd tegen de JO9-2 van LSVV. Maar liefst 11 doelpunten werden er genoteerd. Het grootste aandeel hierin kwam op naam van Nick en Jaivey. Zij scoorden samen 8 doelpunten.

Zonder één overwinning in de competitie werd er in alle vroegte (07:30) afgereisd naar Noord-Scharwoude. LSVV JO9-2 was geen onbekende. Al eerder speelden de ploegen tegen elkaar, op de Dogger. Deze ontmoeting eindigde in een 5-6 overwinning voor de bezoekers. De boys waren er op gebrand om dat vandaag recht te zetten.

Dat laatste hadden ze goed begrepen. Al binnen 3 minuten zijn het Jaivey en Nick die de score op 0-2 zetten. HCSC zakt vervolgens een beetje weg, waardoor LSVV twee keer kort achter elkaar toeslaat en op 2-2 komt.

Enige tijd blijft deze status quo in stand en wordt er niet gescoord, totdat opnieuw Jaivey op aangeven van Luc zijn tweede van de ochtend maakt. In de laatste minuut begaat de LSVV verdediging een overtreding op Kai. De jonge scheidsrechter (die prima optrad als spelbegeleider) wijst zonder aarzeling naar de (denkbeeldige) stip. De penalty wordt door Nick onberispelijk en hard binnen geknald, daarmee de ruststand op 2-4 brengend.

Tijdens de rust werden de mannen er nog even aan herinnerd door de coaches, dat in de vorige wedstrijd ook de ruststand in het voordeel was.

In de tweede helft doet HCSC er nog een schepje bovenop. De ploeg speelt hard en fair en er wordt fel afgejaagd op de tegenstander die zich eigenlijk geen raad weet. Het duurt dan ook niet lang, of HCSC heeft het net alweer meerdere malen gevonden. Doelpunten van Nick, Jaivey, Demian en Luc brengen de score naar 2-9, waarna LSVV weer eens mag scoren. Tenslotte zijn het Kane en (hoe kan het ook anders) Nick die uiteindelijk die score naar 4-11 brengen.

Een uitstekende wedstrijd met een meer dan prima resultaat. Alle jongens hebben vandaag laten zien wat ze als team in hun mars hebben. Volgende week wacht er opnieuw een oude bekende. Schagen United JO9-3 komt dan op bezoek in Den Helder. De eerdere ontmoeting eindigde in een 6-6 gelijkspel. We zullen zien of de heren hetzelfde kunstje kunnen flikken als vandaag!

LSVV JO9-2 – HCSC JO9-1, Sportpark LSVV, 7 dec 19

 1. 0-1 Jaivey (assist Nick)
 2. 0-2 Nick
 3. 2-3 Jaivey (assist Luc)
 4. 2-4 Nick (penalty)
 5. 2-5 Nick (assist Sepp)
 6. 2-6 Nick
 7. 2-7 Demian
 8. 2-8 Jaivey
 9. 2-9 Luc
 10. 3-10 Kane
 11. 3-11 Nick

 Op de foto: Jaivey loopt juichend weg na 1 van zijn goals tegen LSVV.