HCSC JO9-1 sleept 4de overwinning op rij binnen

HCSC JO9-1 heeft wederom gewonnen. Met 5-1 was de ploeg te sterk voor Wieringermeer JO9-2. Inmiddels is HCSC 4 wedstrijden op rij ongeslagen met 4 overwinningen.

Het was pas de tweede wedstrijd na de winterstop, ondanks dat de 3de competitiereeks al vier weken onderweg is.

Vanaf de aftrap zet HCSC meteen druk op de tegenstander, wat na twee minuten al resulteert in de 1-0 van de voet van Demian, na prima voorbereidend werk van Jaivey. HCSC blijft op de aanval spelen en creëert veel kansen, maar doelpunten worden er niet gemaakt. Diverse spelers hebben het vizier niet op scherp en ook de keepster van Wieringermeer reageert attent op de schoten van HCSC. Na een kwartier is het dan toch raak. Siep bediend Don vanaf het middenveld, 2-0. Vlak voor rust zakt HCSC wat weg en komt Wieringermeer op 2-1, wat geen juiste afspiegeling is van het spelbeeld. 4-1 of 5-1 had meer correct geweest.

In de tweede helft gaat HCSC onverminderd door met aanvallen en na 3 minuten wordt er gescoord. Een scrimmage voor de goal na een corner, waarbij de bal zich in een woud van benen bevind, komt voor de linker van Luc, die van dichtbij schiet maar mist. De rebound is echter voor de goed oplettende Demian, die daarmee zijn tweede van de wedstrijd maakt.

Na enkele hachelijke momenten op de eigen helft, is het Kane die losbreekt en de 4-1 scoort. Het laatste doelpunt van HCSC wordt gescoord door Don, na een mooie solo langs 3 Wieringers, die daarmee zijn tweede goal scoort in deze wedstrijd. Dat deze jongens een hecht team zijn, blijkt wel uit zijn sprint naar achteren om samen met keeper Kai het doelpunt te vieren.

De komende 3 zaterdagen is er geen wedstrijd. Op 7 maart gaan we op bezoek in Waarland bij Con Zelo JO9-1.

Op de foto: Demian en Luc kijken toe hoe Jaivey een schot op doel waagt.

HCSC JO9-1 – Wieringermeer JO9-2, Sportpark de Dogger, 8 feb 2020

5-1 (ruststand 2-1)

Spelbegeleider: Devin (HCSC JO15-2)

1-0 Demian (assist Jaivey)

2-0 Don (assist Siep)

2-1 Wieringermeer

3-1 Demian (assist Luc)

4-1 Kane

5-1 Don