HCSC JO9-1 SPEELT GELIJK IN TUMULTUEUS DUEL

HCSC JO9-1 heeft zijn ongeslagen status uitgebreid tot 5 wedstrijden. In Waarland tegen Con Zelo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, 6-6.

Na drie zaterdagen zonder voetbal, mocht er dan eindelijk weer eens afgetrapt worden. Onder een heerlijk zonnetje werd er gevoetbald tegen Con Zelo JO9-1.

 
Blijkbaar waren de spelers nog wat stroefjes. Na vier minuten komt Con Zelo al op 1-0. Hoewel HCSC het betere van het spel heeft, heeft het in de eerste helft ook pech door een paar keer net naast te schieten of de paal te raken. Aan de andere kant komt HCSC een paar keer goed weg.

Het is uiteindelijk Don die van de rechtsback positie opstoomt naar het doel en op aangeven van Nick de terechte 1-1 scoort.

Een prima eerste helft wordt uiteindelijk afgesloten met een 2-1 tussenstand, omdat Con Zelo vlak voor tijd nog scoort. Het Con Zelo team laat zich niet van zijn beste kant zien. Regelmatig gaan spelers liggen, of eisen een uitbal op die overduidelijk voor HCSC is. De spelbegeleider is hier niet altijd tegen opgewassen en laat veel gaan, maar fluit regelmatig voor overtredinkjes van HCSC.

Na rust gaat HCSC op zoek naar de gelijkmaker, maar geeft hierbij veel ruimte weg waardoor het al snel 3-1 wordt. Dat dit team niet snel opgeeft blijkt wel uit het feit dat ze terugkomen tot 3-3. De aansluitingstreffer wordt gemaakt door Nick en de gelijkmaker komt van de voet van Kane.

Nadat Con Zelo de 4-3 maakt, wordt deze achterstand direct weer weggewerkt door Demian. Vervolgens neemt HCSC de leiding door een doelpunt Nick en is het Con Zelo dat nu op zoek moet naar de gelijkmaker. Dit lukt helaas voor HCSC.

Na een overtreding op Kai, mag HCSC opnieuw proberen de voorsprong te pakken door middel van een penalty. Nick schiet deze dwars door het midden binnen. Terwijl HCSC ervan uit gaat dat dit toch echt de winnende moet zijn (de tijd was namelijk al om), laat de spelbegeleider lang genoeg doorspelen om Con Zelo opnieuw langszij te laten komen.

Het venijn zit hem in de staart. Nadat de spelbegeleider fluit voor het einde, is de bal nog onderweg naar het HCSC doel. Keeper Siep is echter onderweg naar de zijlijn om zich klaar te maken voor de penalty’s, waardoor de bal in het doel rolt. Tot ieders verbazing bij  HCSC rekent de spelbegeleider een doelpunt toe aan Con Zelo. Dit leidt tot protesten bij de HCSC-spelers en coaches. De coaches besluiten hierop dat het mooi is geweest en gaan met spelers het veld af.

Uiteindelijk wordt later de uitslag alsnog bepaald op 6-6, i.p.v. 7-6.

Con Zelo JO9-1 – HCSC JO9-1, Sportpark de Groet, 7 maart 2020

6-6 (ruststand 2-1)

1-0 Con Zelo

1-1 Don (assist Nick)

2-1 Con Zelo

3-1 Con Zelo

3-2 Nick (assist Luc)

3-3 Kane

4-3 Con Zelo

4-4 Demian

4-5 Nick (assist Demian)

5-5 Con Zelo

5-6 Nick (penalty)

6-6 Con Zelo