HCSC JO9-1 WINT OOK LAATSTE WEDSTRIJD VOOR WINTERSTOP

HCSC JO9-1 heeft voor de tweede opeenvolgende wedstrijd wederom gewonnen. Met 7-4 werd op eigen terrein afgerekend met Schagen United JO9-3.

Schagen United was geen onbekende. Begin november waren beide ploegen ook al actief tegen elkaar. Toen werd het een 6-6 gelijkspel. Een uitslag waar iedereen tevreden over was, gezien het spelbeeld. Toch was de algemene opvatting dat er toch wel vandaag gewonnen zou kunnen worden, met in de achterhoofd de goede wedstrijd van vorige week.

Onder dreiging van regen en hagel en harde wind, begint HCSC zeer sterk aan de wedstrijd en weet binnen 2 minuten op 1-0 te komen. Goed voorbereidend werk van Jaivey zorgt ervoor dat Demian van dichtbij de 1-0 scoort. Vervolgens blijft het hierbij. Enkele goede kansen worden gemist en Schagen weet er af en toe aardig doorheen te komen, maar mede door toedoen van keeper Kai blijft het daarbij. De 2-0 komt pas na 12 minuten. Een snijdende pass van Nick komt bij Kane terecht die zonder aarzeling de bal in het doel werkt. 5 minuten later is het alweer raak. Opnieuw is het Demian die scoort. Zo wordt de rust bereikt met een mooie 3-0 voorsprong.

Na rust gaat HCSC gewoon door waar het mee bezig was. Het is Nick die binnen 3 minuten 2x scoort. De 5-0 had net zo goed op Sepp z’n naam kunnen staan. Hij komt vrij voor de keeper en doet alles goed, maar de paal staat een doelpunt in de weg. De rebound is echter voor Nick, die simpel kan intikken. HCSC zakt vervolgens wat in, en geeft hiermee Schagen de gelegenheid om 2 keer te scoren.
Gelukkig hebben we Don in ons team. Zoals hij wel vaker doet, passeert hij met de bal een stuk of 4 tegenstanders om vervolgens de 6-2 te scoren.

Er volgen nog 2 doelpunten van Schagen, totdat Nick de wedstrijd definitief in het slot gooit door de 7-4 te maken. Schagen is niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd.

Deze mooie overwinning, maar met name het goede spel van de JO9-1, stemt tot tevredenheid. We kijken terug op een interessante eerste helft van het seizoen, die werd begonnen met een tweede plaats op een toernooi bij VVS ’46, een reeks wedstrijden in de 1ste klasse waar vooral het omgaan met verlies op de proef werd gesteld en vervolgens een reeks in de 2de klasse waar het even duurde om onze draai te vinden. Volgende week (21 dec) speelt het team nog een zaalvoetbaltoernooi in Den Helder, vervolgens gaan we lekker genieten van de winterstop. Afhankelijk van de indeling voor de 3de competitiereeks, gaan we waarschijnlijk in januari alweer vol gas ertegen aan.
Spelers en staf van HCSC JO9-1 wenst iedereen hele fijne kerstdagen en een goed uiteinde!

HCSC JO9-1 – Schagen United JO9-3, Sportpark de Dogger, 14 dec 19

7-4 (ruststand 3-0)

Spelbegeleider: Liam (HCSC JO15-2)

 1-0 Demian (assist Jaivey)

2-0 Kane (assist Nick)

3-0 Demian

4-0 Nick

5-0 Nick (assist Nick)

6-2 Don

7-4 Nick (assist Kane)