Onnodige nederlaag voor HCSC JO15-1

Alcmaria Victrix JO15-1 – HCSC JO15-1   2-1 (0-0)

Scoreverloop: 40) 1-0, 62) 2-0, 63) 2-1 Abyonie Flawtantie

Scheidsrechter: Dick van de Pol

Opstelling HCSC: Thijmen de Vries; Jeffrey Luiten, Sem Hoekstra, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Silas Oostra; Gijs Tuik, Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer Wissels: Martijn de Bruin, Selina Mulder

De competitiestart is voor HCSC JO15-1 niet verlopen zoals iedereen had gehoopt. Volkomen onnodig ging het team in Alkmaar met 2-1 onderuit tegen het toch echt niet geweldige Alcmaria Victrix.

Omdat Jaimy zo onvoorzichtig was geweest om tijdens de gymles op school een pols te breken, stond Thijmen van JO15-2 tussen de palen. HCSC had vaker balbezit in de eerste helft maar tot heel grote kansen leidde dit niet. Daan had de grootste mogelijkheid om HCSC op voorsprong te schieten maar was niet koelbloedig genoeg om de trekker te kunnen overhalen.

Alcmaria toonde zich beslist geen geweldige tegenstander. Het werkte hard en zette nu en dan een aardige aanval op maar zij konden de verdedigers van HCSC niet verontrusten. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel van HCSC weer wat slordiger en werden er te vaak ballen ingeleverd bij de tegenstander of zomaar buiten de lijnen geschoten. De logische ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft was nauwelijks 5 minuten oud of HCSC keek tegen een achterstand aan. Thijmen, die tot dan toe een solide indruk maakte, zag zijn doeltrap onderschept worden door een tegenstander die meteen dodelijk toesloeg, 1-0.

HCSC had gelukkig nog een half uur om de schade te repareren maar werd daarin ernstig tegengewerkt door de jeugdige grensrechter van Alcmaria die zo’n beetje iedere aanval van HCSC afvlagde waarvan het overgrote deel ten onrechte. De scheidsrechter, die al behoorlijk op leeftijd was, kon het allemaal zelf vanuit de middencirkel niet waarnemen en was dus genoodzaakt om de adviezen van zijn assistent over te nemen hetgeen de sfeer in en buiten het veld niet ten goede kwam.

Acht minuten voor tijd leek de strijd gestreden toen de thuisclub de score verdubbelde maar een minuut later zag Abyonie op aangeven van Daan toch kans iets terug te doen. HCSC kreeg hierna nog een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar dat zat er helaas niet in en daarom was de nederlaag een feit.

Zaterdag pakken we de draad weer op en spelen we thuis tegen LSVV dat de competitie opende met een zware 9-0 nederlaag tegen Bergen.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 1 0
Daan 0 1