Onterechte strafschop kost HCSC JO15-1 de overwinning

Schagen/United JO15-2 – HCSC JO15-1.  1-1 (0-0)

Scoreverloop: 58) 0-1 Abyonie Flawtantie,  69) 1-1 (pen)

Scheidsrechter: Mart de Lange

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Ronald van Veen; Gijs Tuik, Jesse Kramer, Selina Mulder Wissels: Elias Azimi, Abyonie Flawtantie

Na de reis naar de Meern hervatte HCSC JO15-1 zaterdag de competitie een stuk dichter bij huis. In Schagen was fusieclub Schagen/United de tegenstander.

Verbaasd stonden we voor de wedstrijd naar de thuisclub te kijken. Fysiek zag het er indrukwekkend uit en de aanvoerder was even groot als Jesse en Ronald samen.

In de eerste 10 minuten nam HCSC het duel te lichtvaardig op en verloor het te veel duels van de Schagenezen die overigens niet tot enorme kansen kwamen.

HCSC had door dat het een stukje feller moest en begon meer energie in het duel te steken en kon het ook aan aanvallen gaan denken. We zagen een paar aardige aanvallen die echter niet tot succes leidden en dus gingen we rusten met een blanco score.

De tweede helft was het aanzien meer dan waard. HCSC kon steeds beter mee met het fysieke spel van Schagen/U. Toch kreeg de thuisclub twee prima kansen maar de eerste poging werd gekeerd door de paal en de tweede inzet ging naast. Voor het overige hield de defensie het hoofd boven wateren met name Bink speelde als chef van de opruimingsdienst een dijk van een wedstrijd.

HCSC putte hieruit moed en werd steeds brutaler. Het leverde een paar goede aanvallen op en Selina dwong de keeper met een hard schot tot een knappe save.

Langs de kant sprak Arno dan ook de woorden “hij hoeft maar 1 keer goed te vallen”. Hij was nauwelijks uitgesproken of de bal viel goed. Jesse tikte de bal op Abyonie die plots een vrije doortocht kreeg. Oog in oog met de doelman maakte hij heen fout, 0-1.

Met nog ruim 10 minuten op de klok hield HCSC stand met een geweldige inzet en zelfs Jesse die toch fysiek nog niet zo sterk is, liep op een bewonderenswaardige manier te buffelen en te sleuren.

HCSC leek de voorsprong over de streep te trekken maar werd in de voorlaatste minuut tegengewerkt door de arbitrage. Bij een hoekschop werd Abyonie door de scheidsrechter betrapt op vasthouden hetgeen tot een strafschop leidde. Helaas zat de leidsman er helemaal naast want het was juist de aanvaller van Schagen die Abyonie vasthield en zich vervolgens handig liet vallen. De strafschop werd benut en zorgde voor een 1-1 eindstand. Een uitslag die de verhoudingen in het veld op zich juist weergaf al moeten er vraagtekens worden gezet bij de manier waarop.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd tegen Vios W. Een week later wacht dan de kwartfinale voor de beker tegen derdeklasser Schoten uit Haarlem. Uiteraard spelen we dan weer uit.

Naam.          Doelpunten.         Assists

Abyonie                  17                     5

Daan                       12                      8

Gijs                            8                      5

Jesse                         8                      6

Gino                          6                      7

Selina                        3                      2

Sem                           3                      1

Silas                           2                      3

Martijn                     2                      3

Jeff                            2                      1

Bink                           1                      1

Ronald                      1                      1

Jaimy                         1                      0

Elias                           0                      0

Isis                              0                      0

Reinder                     7                      3

Yoeri                          1.                     0

Luca                           0                      1