Opnieuw eenvoudige overwinning voor HCSC JO15-1

HCSC JO15-1 – BOL JO15-1   7-1 (3-0)

Scoreverloop: 18) 1-0 Jeffrey Luiten, 19) 2-0 Jeffrey Luiten, 26) 3-0 Abyonie Flawtantie, 36) 4-0 Selina Mulder, 37) 5-0 Selina Mulder, 57) 5-1, 67) 6-1 Gijs Tuik, 70) 7-1 Gino v.d. Bovenkamp

Scheidsrechter: Jeremy van den Akker

Opstelling HCSC: Christopher Witte; Bink Keizer, Sem Hoekstra, Martijn de Bruin, Isis Verwindt; Selina Mulder, Gino v.d. Bovenkamp, Silas Oostra; Abyonie Flawtantie, Jeffrey Luiten, Gijs Tuik Wissels: Elias Azimi, Daan Koorn

HCSC JO15-1 heeft zaterdag laten blijken dat er wel degelijk rekening met hen moet worden gehouden in deze najaarscompetitie. Het boekte de derde opeenvolgende zege door in eigen huis BOL met duidelijke cijfers terug te wijzen, 7-1. Prettig om te zien was dat deze zege in de tweede helft ook nog eens gepaard ging met goed voetbal dat de trainers voor ogen hebben.

BOL liet vanaf de eerste minuut zien waarom het nog puntloos is want de ploeg uit Broek op Langedijk probeerde weliswaar te voetballen maar moest het duidelijk afleggen tegen HCSC dat veel sterker was. In tegenstelling tot wat we gewend zijn duurde het vrij lang voordat de eerste treffer viel want pas halverwege de eerste helft. De steekbal van Sem op de diep sprintende gelegenheidsspits Jeff was precies op maat en als een echte aanvaller maakte deze het karwei af. Een minuut later mocht hij weer een doelpunt bijschrijven al was dat wel op een bijzondere manier. Een verdediger en de keeper van BOL werden door de aanwezigheid van Jeff zo in de war gebracht dat ze de bal tegen onze spits aanschoten en de bal in het net verdween.

Zeven minuten later de wedstrijd al definitief beslist want met een daverende knal bezorgde Abyonie zichzelf een mooi verjaardagscadeautje, 3-0. Toch waren de trainers in de rust niet helemaal tevreden want zij vonden het spel toch soms nog wat rommelig en zouden graag meer de combinatie zien.

HCSC had daar kennelijk goed naar geluisterd want vrijwel vanaf de aftrap slalomde Gijs door de BOL-defensie en bediende vanaf de achterlijn de meegelopen Selina precies op maat. Een minuutje later dachten we naar een herhaling van dit doelpunt te kijken want op precies dezelfde manier viel ook het vijfde doelpunt met opnieuw Gijs en Selina als hoofdrolspelers.

HCSC liet ook verder in de tweede helft leuke dingen zien en probeerde steeds een voetballende oplossing te vinden. Het enige dat de ploeg misschien verweten kon worden was dat het de score niet verder opvoerde ondanks een hele rits aan kansen. Sterker, BOL wist zelfs bij de schaarse momenten dat ze bij het doel van Chris kwamen een tegendoelpunt te fabriceren.

Pas in de slotminuten voerde HCSC de score nog even op. Jeff liet Gijs de 6-1 maken en op de valreep pikte ook Gino op aangeven van Daan nog een goaltje mee.

Een duidelijke en verdiende zege waar we steeds beter voet6bal te zien kregen. Zaterdag gaan we bekeren. In Hoogwoud ontmoeten we dan Grasshoppers. Vanwege de herfstvakantie ontbreekt een aantal spelers dus zullen we een beroep moeten doen op een aantal invallers.

Naam Doelpunten Assists

 

Abyonie 8 2
Gijs 4 3
Jesse 3 1
Gino 2 4
Selina 2 1
Jeff 2 1
Martijn 1 0
Daan 0 2
Silas 0 1
Sem 0 1