Spectaculaire zege HCSC 2 op koploper ZOB 2

HCSC 2 heeft afgelopen zaterdag de ongeslagen status in 2020 behouden. In een spectaculair duel versloeg de thuisploeg koploper ZOB 2, na een 1-0 ruststand, met 3-2 en is daardoor gestegen naar de 3e plaats.

Vijf doelpunten, 2 strafschoppen, vijf gele kaarten, goed voetbal en heel veel spanning. Dat was het verhaal van de wedstrijd tussen HCSC en ZOB in de reserve 1e klasse.

HCSC begon goed aan het duel met de koploper en had zomaar binnen 10 seconden kunnen voorstaan. Cross Tomasouw sneed de 16 meter in maar schoot de bal net naast. De eerste 25 minuten waren dan ook zeker voor de thuisclub, er werd verzorgd gevoetbald, alleen in de eindfase ontbrak het net aan een stukje scherpte.

Na een half uur spelen kwam ook de koploper wat beter in de wedstrijd. HCSC werd achteruit gedrukt maar echt grote kansen leverde dat de bezoekers niet op. De rust leek dan ook bereikt te worden met 0-0, alleen op slag van rust dacht Patrick Vet daar anders over. Na een overtreding op Jerry van der Molen, nam Tim Kuurman snel de gegeven vrije trap waardoor Vet vrij kon doorlopen. Na drie kapbewegingen omspeelde Vet de keeper en met een stiftje zette hij de thuisclub op een 1-0 voorsprong.

Na rust kwam het duel pas echt los. In de 48e minuut en de 54e minuut waren de rollen volledig omgedraaid. Een vrije trap schoot op het natte veld onder keeper Lars Putters door en een terechte strafschop zorgde ervoor dat ZOB opeens met 1-2 voorstond.

Met nog ruim een half uur te gaan raakte HCSC niet in paniek. De ploeg bleef voetballen en strijden voor elke meter en kreeg in de 77e minuut ook een strafschop. De ingevallen Timo Swart sneed de 16 meter in en werd daar aangetikt. Scheidsrechter Sturkenboom twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Levi Hoelandt zag zijn inzet gestopt door de prima keeper van ZOB maar wist de rebound wel te benutten, 2-2.

De slotfase was de spannendste fase van de wedstrijd. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en kansen over en weer zorgde voor een spectaculair slot van het duel en er kwam nog een winnaar.

In de 84e minuut ontplofte Sportpark de Dogger. Cross Tomasouw (de met afstand beste man op het veld) besliste het duel met een geweldige goal. Een prima aanval over de linkerkant werd voorgegeven. De weggewerkte bal viel op een meter of 20 perfect voor de voeten van Tomasouw. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal snoeihard langs de kansloze ZOB keeper, 3-2.

HCSC 2 – ZOB 2    3-2 (1-0)

Scheidsrechter: Sturkenboom (Heemskerk)

Opstelling HCSC: Putters – Kaper (60e Janki) – R.Vet – Damen – Dalmeijer – Hoelandt – Greeve (70e Bok) – van der Molen (72e Swart) – Tomasouw – P. Vet – Kuurman (87e Zoon)

Gele kaarten: Huisman – Brandon – Bosman (ZOB) – Damen – R.Vet (HCSC)

Rode kaarten: geen