Sterk HCSC JO15-1 overtuigend naar kwartfinale beker

De Meern JO15-5 – HCSC JO15-1.  0-4 (0-3)

Scoreverloop: 10) 0-1 Abyonie Flawtantie,  23) 0-2 Abyonie Flawtantie,  32) 0-3 Abyonie Flawtantie,  47) 0-4 Gino v.d. Bovenkamp

Scheidsrechter: Ron Booij

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Elias Azimi, Martijn de Bruin, Bink Keizer, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Ronald van Veen; Abyonie Flawtantie, Jesse Kramer, Gijs Tuik.  Wissels:Selina Mulder, Milan Naumann

Na een paar weken rust stond er voor HCSC JO15-1 weer een wedstrijd op het programma. Hiervoor moest er wel flink gereisd worden want de tegenstander was het Utrechtse de Meern JO15-5. De Meern is een ontzettend grote vereniging met meer dan 100 jeugdteams waarvan het 15-5 team op hetzelfde niveau speelt als HCSC.

Als echte profs werden we in een bus naar de Meern vervoerd met aan boord veel ouders en grootouders. Hiervoor zijn we veel dank aan Jack Bakker verschuldigd want hij had aangeboden deze bus te sponsoren.

Na een voorspoedige reis arriveerden we om 1 uur op het fraaie complex van de Meern met 6 velden waarvan 5 kunstgras. In een druilerig regentje trapte HCSC een uurtje later af. Na enig aftasten was al snel duidelijk dat HCSC er voor wilde gaan. Het zat er bovenop en de spitsen van de thuisclub werden uitstekend aan banden gelegd.

In de 10e minuut nam HCSC de leiding. Een hoekschop van Martijn werd onvoldoende verwerkt door de Meern waardoor de bal voor de voeten van Abyonie belandde. Die bedacht zich geen moment en schoot onbedaarlijk hard raak, 0-1.

Doordat HCSC er zo kort op zat, kreeg de thuisclub nauwelijks kansen. Slechts 1x werden zij gevaarlijk maar Isis wist dit met een uiterste krachtsinspanning op te lossen.

Ondertussen viel de regen met bakken uit de hemel en was de wind plotseling sterk toegenomen maar dat deerde HCSC niet want zij wisten de score te verdubbelen. Een de Meern-verdediger dacht de bal rustig over de achterlijn te kunnen laten lopen maar had daarbij buiten de wilskracht van Gijs gerekend. Deze ontfutselde hem de bal namelijk met een krachtige schouderde en bediende Abyonie op maat.

Nog voor rust besliste HCSC het duel voortijdig. Abyonie was helemaal in zijn doen en voltooide zijn glaszuivere hattrick, deze keer op aangeven van Daan, die net als zijn 12 teamgenoten een sterke indruk achterliet, inclusief invaller Milan die op de valreep de geblesseerde Jeff had vervangen.

Na rust bleek HCSC ook te sterk voor de Meern dat zichtbaar moeite om tegen de harde wind in te voetballen. Selina testte de doelman een paar keer en Gijs kreeg een mooie kans maar het was uiteindelijk Gino die de score verhoogde. Omdat hij niet werd aangevallen probeerde Gino het maar eens vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn geplaatste schot was de keeper te machtig.

HCSC kon hierna het duel rustig uitvoetballen waarna na precies 35 minuten de prima fluitende scheidsrechter Booij het sportieve duel kon beëindigen. HCSC dus naar de kwartfinale en we hopen natuurlijk op een thuiswedstrijd want er zitten een paar tegenstanders bij die nog wat verder liggen dan de Meern.

Zaterdag hopen we dat HCSC hetzelfde niveau weet te behalen als we de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen Schagen/United.

Naam.          Doelpunten.         Assists

Abyonie                  16                     5

Daan                       12                      8

Gijs                            8                      5

Jesse                         8                      5

Gino                          6                      7

Selina                        3                      2

Sem                           3                      1

Silas                           2                      3

Martijn                     2                      3

Jeff                            2                      1

Bink                           1                      1

Ronald                      1                      1

Jaimy                         1                      0

Elias                           0                      0

Isis                              0                      0

Reinder                     7                      3

Yoeri                          1

Luca                           0                      1