HCSC JO15-1 knokt zich naar verdiende overwinning

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Na 3(!) weekenden niet gespeeld te hebben, vanwege afgelastingen en een vrij weekend, wordt er gespeeld op het ongebruikelijke tijdstip van woensdagavond 19:00 uur. In plaats van training een wedstrijd dus. Met een vrijwel windstille avond waarbij de temperatuur rond de 1 graden ligt, wordt er afgetrapt tegen ZAP JO15-1

De eerste fase van de wedstrijd is duidelijk voor HCSC. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, die er maar sporadisch uitkomt, waarbij de HCSC verdediging hun zaakjes goed op orde hebben. De blauwwitten vergeten zichzelf echter te belonen met een voorsprong en zoals een oude voetbalwet luidt, valt de goal aan de andere kant uit het niets en kijken de spelers tegen een achterstand aan. Toch komt vlak voor de rust nog de verdiende gelijkmaker. Arshendrik loopt goed door over links en legt af op Yari, deze mist nog maar de rebound is alsnog voor Arshendrik, 1-1.

De tweede helft gooien beide teams de schroom van zich af en spelen op het randje en soms erover. De prima fluitende scheids Michella heeft het er druk mee, maar houdt de controle over de wedstrijd. De hervatting is 8 minuten oud, als Jochem aan de bal op avontuur gaat en maar eens een schot waagt net voor de 16. Hij brengt hiermee HCSC op een 2-1 voorsprong. Niet onverdiend want HCSC heeft het betere van het spel

In het restant van de wedstrijd komt HCSC onder druk te staan, maar het toont vechtlust en staat geen tegengoal meer toe. Ondanks verwoede pogingen op goal komt ZAP niet meer tot scoren en zo kunnen er weer 3 verdiende punten bijgeschreven worden.

De afgelopen weken hebben we hard getraind op met name verdedigen. Vandaag zagen we dat terug in de wedstrijd, een compliment naar de spelers, die de trainingsarbeid hebben omgezet in een goed resultaat. Een team dat er vandaag voor elkaar stond en voor elkaar knokte voor de overwinning. Zaterdag 9 december krijgen we Schagen United JO15-4 op bezoek, aftrap 12:00.

HCSC JO15-1 – ZAP JO15-1
Sportpark De Dogger, 19:00
2-1 (ruststand 1-1)