1131CX
VOLENDAM
tel. 0299-364164

Zaterdag 16 maart 2024.

Het was weer zover, het wekkertje ging bij iedereen zo rond 06:00 af voor een heerlijk potje voetbal van onze toppers en Volendam was de bestemming deze keer. Deze wedstrijd moest het gebeuren, met 6 gespeelde wedstrijden, 15 punten, maar een veel beter doelsaldo dan de concurrent, deelde wij de 1e plaats met SVW 27. Winst werd dus geëist om het kampioenschap zo goed als veilig te stellen voor deze fase.

Om deze dag zo leuk mogelijk te maken voor de kids en toeschouwers was Clarksons Port Services BV zo onwijs vriendelijk geweest om een bus te sponsoren. Voor deze rit werd de perfecte touringbus van Offerman ingezet en met de kids achterin en de ouders voorin werd om 07:00 het gaspedaal ingetrapt richting het vissersdorp Volendam. Voor de ingang van het voetbalcomplex RKAV Volendam konden we uitstappen waarna er nog wat foto's werden vastgelegd om vervolgens met een serieuze voorbereiding de kleedkamers op te zoeken.

Eenmaal omgekleed op het veld begonnen de boys aan de warming-up en wedstrijdvoorbereiding waarbij bleek dat we helaas wegens een zeer pijnlijke enkel geen beroep konden doen op Donny Zeefat. Toen de scheidsrechter (die de wedstrijd prima onder controle had, echt top!!) het tijd vond om te beginnen deden we dat maar: Opstelling: Dale de Vreugd (keeper), Paco de Miranda, Valentijn Gijzen (Verdediging), Bing v/d Veeken, Milo Liu, Jayce Dekker (aanvoerder)(middenveld), Tony Heesbeen en Ryan Riteco (aanval).
Als invallers begonnen we deze wedstijd met Yalouka Pluijmers en Jaylen Ossotoka.

Het begin was van beide ploegen niet erg sterk, maar hier kwam Volendam toch wat sterker tevoorschijn dan HCSC wat dan ook een drietal goede kansen voor de Volendammers opleveren, maar gelukkig stond daar het vizier niet scherp en deze werden dan ook redelijk buiten bereik van Dale naast het doel geschoten. In ongeveer de 10e minuut raakte Tony in duel ten val en raakte daarbij geblesseerd aan de knie, ook hij kon helaas niet verder, waardoor we verder moesten met nog maar 1 wissel. In de time-out werden de boys even aangespoord om scherper en geconcentreerder te gaan spelen waardoor minder balverlies geleden zou worden en we zo beter in ons eigen spel zouden komen.

Na 20 minuten was het Jaylen die voor ons de score opende met mooie boogbal over de keeper heen, niet veel later kwam de snelle Milo, opkomend vanaf het middenveld, opduiken en de 0-2 op het scorebord zette.Dit was dan ook de ruststand en onder het genot van de limonade konden we op het veld nog even de puntjes op de i zetten voor de 2e helft.

Vanaf de 1e minuut in de 2e helf was het wel duidelijk dat HCSC de boel goed onder controle had, met de 2 rotsen Paco en Valentijn achterin en onze robuuste en snelle middenvelders Bing, Milo en Jayce werd er met veel druk voorruit gevoetbald waardoor de Volendammers er niet of nauwelijks meer aan te pas kwamen.
Omdat we voornamelijk op de helft van de tegenstander voetbalde konden de spitsen Jaylen, Ryan en Yalouka bij balbezit lekker combineren en als Volendam dacht op te kunnen bouwen zaten ze er weersnel bovenop. Dit resulteerde in een 0-3, omdat bij een afgeslagen HCSC aanval Yalouka scherp doorliep op de keeper die de bal niet kon klemmen.

De 0-4 kwam uit een soort gelijke situatie waarbij de keeper een afstandsschot van Yalouka wel kon keren, maar niet kon klemmen, waardoor Jaylen er rap bij was om de bal binnen te tikken. Veel hadden de boys niet meer te duchten van Volendam, maar toch lukte het Volendam om onze verdediging te doorbreken en de bal langs de goed keepende Dale te werken (1-4).

Ongeveer 5 minuten voor tijd werd de marge nog vergroot met een 2e doelpunt van Yalouka die de einduitslag op 1-5 zette. Met een leuke wedstrijd, een goeie 2 helft, complimenten van de scheidsrechter die het af en toe op grote mannen voetbal vond lijken en concurrent SVW 27 met 5-3 had verloren was het kampioenschap definitief en zeer terecht binnengehaald. Over de gehele fase dik en dik verdiend boys!!!!

Na een verfrissende douche liepen we met de hele meute weer naar de bus die ons vlak bij de dijk afzette om vervolgens te voet naar de fotograaf te lopen waar er een teamfoto in Volendamse klederdracht werd gemaakt. Vervolgens werden er op de dijk de nodige visgerechten en andere lekkernijen verorberd en liepen we onder meerdere keren luid zingend: " WIJ ZIJN KAMPIOEN, WIJ ZIJN KAMPIOEN!!!'' weer terug richting de bus voor een zeer gezellige terugreis naar Den Helder.

Namens alle aanwezigen en de club HCSC willen we ook op deze manier de sponsors bedanken die het ons mogelijk maken om de kids te laten genieten van het voetbal en alles eromheen. Helemaal geweldig!!!
Al jarenlang onze vaste kleding en materialen sponsor: EEIS - Eagle Eye Inspection Services BV uit Heerhugowaard.
Al jarenlang onze vaste tassen sponsor: Van der Ende Valves Services uit Maasdijk.
Voor deze gezellige busreis: Clarksons Port Services BV uit Den Helder.
En niet te vergeten de buschauffeur: Raymond Offerman die naast een hele goede chauffeur ook nog eens heel goed ''you never walk alone'' bleek te kunnen zingen😉